👉 Zľava 20 % na naše MYXy 🥜 Kód: MYX20

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Francúzsky toast s pečenými broskyňami a vanilkovým krémom

1. 7. | 6482× prečítané


Mmm, tú vôňu cítime až sem. Francúzske toasty sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov - a nás úplne uchvátil ten od Katky Jaškovej. K toastu pridala božsky voňavý vanilkový krém a pečené broskyne. Chrumkavý francúzsky toast tak dostal úplne nový rozmer. Vychutnajte si raňajky tak, ako by ste boli aktérmi filmu s názvom „Dokonalé ráno.“

Zdieľať



Francúzsky toast s pečenými broskyňami a vanilkovým krémom
45 minút
4 porcie

Čo budete potrebovať?

Na francúzske toasty:

  • 8 plátkov toustového chleba
  • 2 vejcia
  • 250 g plnotučného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového cukru

Na pečené broskyne:

  • 4 broskyne
  • 20 g masla
  • 12 g vanilkového cukru

Na vanilkový krém:

Francúzsky toast

Postup

1. Pečené broskyne

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Broskyne rozkrojíme napoly a vyberieme z nich kôstku. Polovičky nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do zapekacej misy. V rajnici si rozpustíme maslo, ktoré zmiešame s vanilkovým cukrom a potrieme ním broskyne. Necháme asi na 30 minút zapiecť.

2. Vanilkový krém

Smotanu šľaháme metličkovým šľahačom dovtedy, kým sa z nej nestane pevná šľahačka. Potom zašľaháme tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor, alebo extrakt.

3.Francúzsky toast

V mise prešľaháme mlieko spolu s vajíčkami a vanilkovým cukrom. Toasty postupne vždy na chvíľku namočíme do zmesi. Potom ich opekáme na panvici buď nasucho, alebo s trochou masla, kým toast nebude mať farbu do zlatova. 

Francúzsky toast

Servírovanie

Na tanier dáme francúzsky toast a podľa chuti ho pocukrujeme. Naň navrstvíme vanilkový krém a vedľa položíme pečené broskyne. Nakoniec všetko posypeme pistáciami a pokvapkáme pistáciovým maslom. Dobrú chuť!

Recept a foto:  @_milluji_

Nechýba vám v špajze?

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Firemné darčeky už nemusia byť ťažkým orieškom

Firemné darčeky už nemusia byť ťažkým orieškom

05.11.24 | 16171× prečítané | 5 minút

Jedálniček pre vegánov. Ako na zdravé vegánstvo?

Jedálniček pre vegánov. Ako na zdravé vegánstvo?

01.11.24 | 26564× prečítané | 9 minút

Ako sa stravovať eticky a udržateľne, aj keď nie ste vegan?

Ako sa stravovať eticky a udržateľne, aj keď nie ste vegan?

01.11.24 | 3257× prečítané | 6 minút

Mandle v boji proti vírusom a baktériám

Mandle v boji proti vírusom a baktériám

22.10.24 | 17936× prečítané | 3 minúty

Ako spoznáte tie najlepšie kešu?

Ako spoznáte tie najlepšie kešu?

22.10.24 | 15465× prečítané

Ako skladovať orechy?

Ako skladovať orechy?

22.10.24 | 41346× prečítané | 2 minúty

Pekanový koláč s hruškami a javorovým sirupom
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

18.10.24 | 11336× prečítané

Kde sa vzal náš MYX

Kde sa vzal náš MYX

11.10.24 | 19591× prečítané | 2 minúty

Ovsená kaša 3× inak

Ovsená kaša 3× inak

10.10.24 | 66116× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?