45 minút
4 porcie
Čo budete potrebovať?
Na francúzske toasty:
- 8 plátkov toustového chleba
- 2 vejcia
- 250 g plnotučného mlieka
- 1 lyžička vanilkového cukru
Na pečené broskyne:
- 4 broskyne
- 20 g masla
- 12 g vanilkového cukru
Na vanilkový krém:
- 125 g smotany na šľahanie
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru alebo pár kvapiek vanilkového extraktu
Na ozdobu:
Postup
1. Pečené broskyne
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Broskyne rozkrojíme napoly a vyberieme z nich kôstku. Polovičky nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do zapekacej misy. V rajnici si rozpustíme maslo, ktoré zmiešame s vanilkovým cukrom a potrieme ním broskyne. Necháme asi na 30 minút zapiecť.
2. Vanilkový krém
Smotanu šľaháme metličkovým šľahačom dovtedy, kým sa z nej nestane pevná šľahačka. Potom zašľaháme tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor, alebo extrakt.
3.Francúzsky toast
V mise prešľaháme mlieko spolu s vajíčkami a vanilkovým cukrom. Toasty postupne vždy na chvíľku namočíme do zmesi. Potom ich opekáme na panvici buď nasucho, alebo s trochou masla, kým toast nebude mať farbu do zlatova.
Servírovanie
Na tanier dáme francúzsky toast a podľa chuti ho pocukrujeme. Naň navrstvíme vanilkový krém a vedľa položíme pečené broskyne. Nakoniec všetko posypeme pistáciami a pokvapkáme pistáciovým maslom. Dobrú chuť!
Recept a foto: @_milluji_