DARČEK: 500 g lieskačov S pri nákupe nad 49,99 €. S kódom CHCEMLIESKACE skočí do košíka automaticky. Neplatí pre veľkoobchod.

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Gaštanová roláda s čokoládou

5. 10. | 2868× prečítané


Myslíte si, že upiecť roládu nie je vždy jednoduché? Přesvedčíme vás o opaku! Túto vegánsku gaštanovú roládu poliatu čokoládou hravo zvládnete spoločne s nami upiecť. Bude hviezdou každej oslavy i nedeľného posedenia pri káve. Jemná náplň, ľahké piškótové cesto a poriadna dávka čokolády a orieškov na povrchu. Dostane jej originálna chuť aj vás?

Zdieľať



Gaštanová roláda s čokoládou
celkový čas cca 4 hodiny
12–15 kusov

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na gaštanovú náplň:

  • 200–250 g gaštanového pyré
  • 150 g kokosovej smotany alebo rastlinnej šľahačky

Na ozdobu rolády:

recept na roládu
recept na kaštanovou roládu

Postup

Zmiešame všetky suché ingrediencie v miske a miešame, kým sa nespoja. Pridáme kokosový olej, mlieko, vanilkový extrakt a jablčný ocot a dobre premiešame pomocou ručného mixéra.

Vyšľaháme si aquafabu a jemne ju vmiešame do cesta. Mala by sa dokonale spojiť so zmesou. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 170 ° C 12–15 minút.

Po vybratí z rúry necháme piškótové cesto asi 3 minútky vychladnúť. Medzitým si kuchynskú utierku poprášime práškovým cukrom (to aby sa nám roláda neprilepila).

Cesto z plechu vyklopíme na utierku a stiahneme z neho papier na pečenie. Potom ho opatrne zarolujeme a necháme roládu aspoň 1 hodinu vychladnúť.

Medzitým si pripravíme plnku. Gaštanové pyré, kokosovú smotanu alebo šľahačku vymiešame v miske do hladka.

Až zmes vychladne, rozvinieme piškótové cesto tak, aby bolo úplne ploché. Jednu polovicu gaštanového pyré pomocou stierky rozotrieme rovnomerne do tenkej vrstvy po celom povrchu. Opatrne zavinieme roládu do pevnej špirály.

Položíme roládu na tanier či podnos a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 1–2 hodiny. Potom stierkou rozotrieme druhú časť plnky do rovnomernej hladkej vrstvy na vonkajšiu stranu. Roládu dáme opäť vychladiť.

Na záver ju polejeme čokoládovou polevou – na rozpustenie 100 gramov horkej čokolády budete potrebovať 100 gramov rastlinnej smotany a lyžičku rastlinného oleja (napríklad kokosového). Nakoniec roládu posypeme obľúbenými orieškami.

Dobrú chuť!


Ak neviete, ako správne rozpustiť čokoládu, mrknite na prehľadný fotonávod!


Recept a foto:  @ivka_veggierecipes

Pomocníci do vegánskej kuchyne

Žádné viditelné produkty

Čítajte tiež

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 523× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 527× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 523× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 527× prečítané

Ako jednoducho otvoriť kokos?

Ako jednoducho otvoriť kokos?

28.08.23 | 939× prečítané | 2 minúty

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

25.08.23 | 481× prečítané

Arašidové müsli tyčinky

Arašidové müsli tyčinky

24.08.23 | 2274× prečítané

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

21.08.23 | 1497× prečítané

Datľové brownies

Datľové brownies

20.08.23 | 1775× prečítané

Kuracia korma s ryžou

Kuracia korma s ryžou

19.08.23 | 254× prečítané

Zdravé semienkové krekry

Zdravé semienkové krekry

18.08.23 | 377× prečítané

Mrkvové lievance s tvarohom

Mrkvové lievance s tvarohom

17.08.23 | 1099× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?