🚀 15 % úúplne na všetko! 🤩 S kódom: CHCEM15 + DOPRAVA len za 1,8 €. 🚚

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pistáciový bezé dezert s malinami

14. 9. | 9594× prečítané


Dezert do pohára - že to znie ako deväťdesiatky? S týmto receptom na bezé dezert s pistáciovým krémom, malinami a medovými semienkami a sa blysnete aj teraz! Bezé dezert je múčnik z krehkého snehového cesta. Vyrába sa z bielkov, cukru a mletých orieškov a chutí trochu ako klasické pusinky. Pripravila ho Gazdina a my sa nemôžeme vynadívať. Dezert zvládne pripraviť každý bezé začiatočník. Uvidíte, že sa vám podarí na jednotku a vo finále bude vyzerať ako vystrihnutý z kuchárky najlepších receptov.

Zdieľať



Pistáciový bezé dezert s malinami
2–2,5 hodiny
3 porcie

Čo budete na recept potrebovať?

Na bezé:

  • 2 bielky
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička kukuričného škrobu

Na krém:

Na ozdobu:

recept na bezé dezert dort
Bezé základ do pohára je vynikajúcou alternatívou klasickej bezé torty.

Postup prípravy bezé do pohára

Vajíčka vyberieme z chladničky aspoň hodinu vopred. Oddelíme si žĺtky, do bielkov pridáme štipku soli a z bielkov začneme šľahať sneh. Akonáhle sa nám začne tvoriť biela pena, pridávame postupne po menších častiach cukor a šľaháme, aby nám vznikol pevný lesklý sneh. Počítajte s tým, že šľahanie vám zaberie aspoň 10 minút, dokiaľ sneh nebude mať presne takú konzistenciu, akú chceme.

Potom pridáme kukuričný škrob. Ak budete chcieť mať bezé dezert v pohári krásne nazdobený, môžete oddeliť trochu snehu a nastriekať na plech aj pár pusiniek na ozdobu finálneho dezertu.

Nakoniec do snehu zľahka vmiešame jemne mleté ​​vlašské orechy. Vzniknutú hmotu lyžicou rozotrieme na plech s papierom na pečenie tak, aby mala výšku cca 1 cm. Plech dáme piecť, resp. skôr sušiť, do rúry na 120°C na cca 1–1,5 hodiny.


Tip! Počas sušenia niekoľkokrát otvorte dvierka rúry – zbavíte sa tak vlhkosti vo vnútri.


Po vysušení necháme bezé korpus vychladnúť, a potom ho nadrobíme alebo nakrájame nožom na menšie kúsky.

Bezé dezert do skleničky

Krém do bezé dezertu

Mascarpone vyšľaháme spolu so smotanou, semienkami z vanilkového struku (či s extraktom) a cukrom do hustej krémovej konzistencie. Pridáme pistáciové maslo a ešte ľahko prešľaháme.

Do pohárov vrstvíme postupne krém, kúsky bezé a čerstvé maliny. Povrch dezertu potom dozdobíme ovocím, a tesne pred podávaním ešte pridáme snehovú pusinku a melónové semienka v mede. Tak dobrú chuť!

Recept a foto:  @gazdina

Prevoňajte svoje pečenie vanilkou

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?