75 minút
cca 15 kúskovv
Čo budete na bábovku potrebovať?
Na cesto:
- 3 vajcia
- 150 g rozpusteného masla
- 150 g bieleho jogurtu
- 170 g hladkej múky
- 170 g trstinového cukru alebo panely
- 1 lyžičku cejlónskej škorice
- 100 g sušených sliviek nakrájaných najemno
- 150 g pomletých pekanových orechov
- 3/4 lyžičky prášku do pečiva
- šťavu z polovice citróna
Na ozdobu orechovej bábovky:
- hrsť nasekaných pekanových orechov
- jedlé kvety
- 100 gramov horkej čokolády
- 20 gramov kakaového masla
Postup
Najprv si na miernom plameni rozpustíme maslo, a potom ho necháme vychladnúť. Keď bude vlažné, primiešame k nemu vajcia a jogurt. Potom do misy preosejeme cukor a miešame, kým sa „mokrý“ základ cesta na bábovku nespojí.
Pridáme škoricu, najemno nakrájané slivky, pekanové orechy a premiešame. Na záver do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Pre trošku sviežej chuti pridáme citrónovú šťavu.
Tip! Čo použiť namiesto hrozienok do bábovky?
My sme stavili na slivky. Ak ste odporcami hrozienok, skvele vám pri pečení poslúžia aj sušené višne, čerešne alebo kľukva sladená jablčným sirupom!
Recept a foto: @tastykitchen.cz
Cesto vlejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a dáme do predhriatej rúry na 175 ° C asi na 45 minút.
Medzitým sa pripravíme na zdobenie našej pekanovej bábovky. Čokoládovú polevu si pripravíme rozpustením 100 gramov čokoládových kôstok s 20 gramami kakaového masla. Pokiaľ si nie ste istí, ako správne rozpustiť čokoládu, mrknite na podrobný fotonávod.
Rozpustenou čokoládou nazdobíme bábovku a posypeme ju nahrubo nasekanými orieškami a jedlými kvetmi. Potom už zostáva len maškrtiť! Dobrú chuť!