👉 Zľava 20 % na naše MYXy 🥜 Kód: MYX20

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Marokánky s mangom a arašidmi

7. 12. | 6499× prečítané


Kto ešte nepozná marokánky, nech hodí orechom... A rovno priamo do misy! Pretože toto dokonale vláčne a pritom chrumkavé pečivo urobí parádu nielen na Vianoce. Spojenie šťavnatého manga, papáje a nesolených arašidov vykúzli úsmev na perách všetkým milovníkom exotických kombinácií. Máte chuť na sladké? Pripravte si s nami tieto netradičné orieškové marokánky so sušeným ovocím a buďte aj cez Vianoce za hviezdu!

Zdieľať



Marokánky s mangom a arašidmi
60 minút
15–20 kusov

Čo budete potrebovať?

Na marokánky:

Na čokoládovú polevu:

  • 150 g kúskov horkej čokolády

Postup

Najprv si pripravíme sušené ovocie. Do marokánok je najlepšie si ho nakrájať na podobne veľké kocky. V našom recepte vám môžu byť meradlom práve jablčné kocky. Dopredu si tiež predhrejeme rúru na 180 stupňov

Do strednej rajnice dáme smotanu, cukor, med a múku. Zahrievame do úplného zhustnutia. V zmesi potom rozpustíme maslo a odstavíme z platničky. Do tuhej zmesi vmiešame sušené ovocie a nesolené arašidy.

Plech si vyložíme papierom na pečenie. Pripravenú zmes na marokánky potom kladieme na papier čajovou lyžičkou. Guľôčky roztlačíme a vytvarujeme marokánky tak, aby mali všetky podobnú hrúbku. 

Marokánky s orieškami a ovocím pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 10 až 15 minút. Akonáhle sú zlatisté, vyberieme ich z rúry. Necháme ich úplne vychladnúť a zatuhnúť.

Čokoládu rozpustíme pozvoľna vo vodnom kúpeli. Ak si nie ste istí, aký je správny postup, pozrite na prehľadný fotonávod. Vychladnuté marokánky otočíme a zospodu potrieme čokoládou. Necháme ich opäť zatuhnúť.

Pre urýchlenie ich môžeme dať chladiť do chladničky alebo von, pokiaľ je chladno.

 

A potom si ich už len vychutnávame počas vianočných rozprávok v teple domova. Dobrú chuť!

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Prémiové ovocie do marokánok

Zabudnite na kandizované štvorčeky plné pridaného cukru a farbív. Veď ovocie to dokáže rozbaliť aj bez nich! Čo si pridáte do vianočného pečenia?

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Firemné darčeky už nemusia byť ťažkým orieškom

Firemné darčeky už nemusia byť ťažkým orieškom

05.11.24 | 16171× prečítané | 5 minút

Jedálniček pre vegánov. Ako na zdravé vegánstvo?

Jedálniček pre vegánov. Ako na zdravé vegánstvo?

01.11.24 | 26563× prečítané | 9 minút

Ako sa stravovať eticky a udržateľne, aj keď nie ste vegan?

Ako sa stravovať eticky a udržateľne, aj keď nie ste vegan?

01.11.24 | 3257× prečítané | 6 minút

Mandle v boji proti vírusom a baktériám

Mandle v boji proti vírusom a baktériám

22.10.24 | 17936× prečítané | 3 minúty

Ako spoznáte tie najlepšie kešu?

Ako spoznáte tie najlepšie kešu?

22.10.24 | 15465× prečítané

Ako skladovať orechy?

Ako skladovať orechy?

22.10.24 | 41346× prečítané | 2 minúty

Pekanový koláč s hruškami a javorovým sirupom
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

18.10.24 | 11336× prečítané

Kde sa vzal náš MYX

Kde sa vzal náš MYX

11.10.24 | 19590× prečítané | 2 minúty

Ovsená kaša 3× inak

Ovsená kaša 3× inak

10.10.24 | 66114× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?