DARČEK: 500 g lieskačov S pri nákupe nad 49,99 €. S kódom CHCEMLIESKACE skočí do košíka automaticky. Neplatí pre veľkoobchod.

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Marokánky s mangom a arašidmi

7. 12. | 3130× prečítané


Kto ešte nepozná marokánky, nech hodí orechom... A rovno priamo do misy! Pretože toto dokonale vláčne a pritom chrumkavé pečivo urobí parádu nielen na Vianoce. Spojenie šťavnatého manga, papáje a nesolených arašidov vykúzli úsmev na perách všetkým milovníkom exotických kombinácií. Máte chuť na sladké? Pripravte si s nami tieto netradičné orieškové marokánky so sušeným ovocím a buďte aj cez Vianoce za hviezdu!

Zdieľať



Marokánky s mangom a arašidmi
60 minút
15–20 kusov

Čo budete potrebovať?

Na marokánky:

Na čokoládovú polevu:

  • 150 g kúskov horkej čokolády

Postup

Najprv si pripravíme sušené ovocie. Do marokánok je najlepšie si ho nakrájať na podobne veľké kocky. V našom recepte vám môžu byť meradlom práve jablčné kocky. Dopredu si tiež predhrejeme rúru na 180 stupňov

Do strednej rajnice dáme smotanu, cukor, med a múku. Zahrievame do úplného zhustnutia. V zmesi potom rozpustíme maslo a odstavíme z platničky. Do tuhej zmesi vmiešame sušené ovocie a nesolené arašidy.

Plech si vyložíme papierom na pečenie. Pripravenú zmes na marokánky potom kladieme na papier čajovou lyžičkou. Guľôčky roztlačíme a vytvarujeme marokánky tak, aby mali všetky podobnú hrúbku. 

Marokánky s orieškami a ovocím pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 10 až 15 minút. Akonáhle sú zlatisté, vyberieme ich z rúry. Necháme ich úplne vychladnúť a zatuhnúť.

Čokoládu rozpustíme pozvoľna vo vodnom kúpeli. Ak si nie ste istí, aký je správny postup, pozrite na prehľadný fotonávod. Vychladnuté marokánky otočíme a zospodu potrieme čokoládou. Necháme ich opäť zatuhnúť.

Pre urýchlenie ich môžeme dať chladiť do chladničky alebo von, pokiaľ je chladno.

 

A potom si ich už len vychutnávame počas vianočných rozprávok v teple domova. Dobrú chuť!

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Prémiové ovocie do marokánok

Zabudnite na kandizované štvorčeky plné pridaného cukru a farbív. Veď ovocie to dokáže rozbaliť aj bez nich! Čo si pridáte do vianočného pečenia?

Čítajte tiež

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 523× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 527× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 523× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 527× prečítané

Ako jednoducho otvoriť kokos?

Ako jednoducho otvoriť kokos?

28.08.23 | 939× prečítané | 2 minúty

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

25.08.23 | 480× prečítané

Arašidové müsli tyčinky

Arašidové müsli tyčinky

24.08.23 | 2274× prečítané

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

21.08.23 | 1497× prečítané

Datľové brownies

Datľové brownies

20.08.23 | 1775× prečítané

Kuracia korma s ryžou

Kuracia korma s ryžou

19.08.23 | 254× prečítané

Zdravé semienkové krekry

Zdravé semienkové krekry

18.08.23 | 377× prečítané

Mrkvové lievance s tvarohom

Mrkvové lievance s tvarohom

17.08.23 | 1099× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?