60 minút
15–20 kusov
Čo budete potrebovať?
Na marokánky:
- 250 ml smotany
- 50 g práškového cukru
- 50 g medu
- 40 g masla
- 100 g sušeného manga
- 50 g sušenej papáji
- 50 g kociek sušených jabĺk
- 100 g nesolených arašidov
- 4 lyžice hladkej múky
Na čokoládovú polevu:
- 150 g kúskov horkej čokolády
Postup
Najprv si pripravíme sušené ovocie. Do marokánok je najlepšie si ho nakrájať na podobne veľké kocky. V našom recepte vám môžu byť meradlom práve jablčné kocky. Dopredu si tiež predhrejeme rúru na 180 stupňov.
Do strednej rajnice dáme smotanu, cukor, med a múku. Zahrievame do úplného zhustnutia. V zmesi potom rozpustíme maslo a odstavíme z platničky. Do tuhej zmesi vmiešame sušené ovocie a nesolené arašidy.
Plech si vyložíme papierom na pečenie. Pripravenú zmes na marokánky potom kladieme na papier čajovou lyžičkou. Guľôčky roztlačíme a vytvarujeme marokánky tak, aby mali všetky podobnú hrúbku.
Marokánky s orieškami a ovocím pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 10 až 15 minút. Akonáhle sú zlatisté, vyberieme ich z rúry. Necháme ich úplne vychladnúť a zatuhnúť.
Čokoládu rozpustíme pozvoľna vo vodnom kúpeli. Ak si nie ste istí, aký je správny postup, pozrite na prehľadný fotonávod. Vychladnuté marokánky otočíme a zospodu potrieme čokoládou. Necháme ich opäť zatuhnúť.
Pre urýchlenie ich môžeme dať chladiť do chladničky alebo von, pokiaľ je chladno.
A potom si ich už len vychutnávame počas vianočných rozprávok v teple domova. Dobrú chuť!
Recept a foto: @michaela_foodphoto
Prémiové ovocie do marokánok
Zabudnite na kandizované štvorčeky plné pridaného cukru a farbív. Veď ovocie to dokáže rozbaliť aj bez nich! Čo si pridáte do vianočného pečenia?