🚀 15 % úúplne na všetko! 🤩 S kódom: CHCEM15 + DOPRAVA len za 1,8 €. 🚚

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Citrónový cheesecake s orechmi

24. 4. | 4068× prečítané


Cheesecake rozkvitnutý ako jarná lúka je bez lepku, zato plný krémových orechov a sviežej chuti citrónu. A keď sa s ním vyhráte podobne ako Barča (Z pekáču) môžete cheesecake s kľudom naservírovať aj ako tortu. Stačí zapichnúť sviečky! Či už budete oslavovať narodeniny, alebo príchod jari, toto krémové pokušenie si rozhodne vychutnáte.

Zdieľať



Citrónový cheesecake s orechmi
70 minút
asi 15 porcií
bez lepku

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na krém:

  • 600 g kešu orechov (vopred namočených vo vode aspoň na 4 hodiny)
  • 1 polotučný tvaroh vo vaničke
  • šťava zo 4 citrónov
  • 6 lyžíc erytritolu alebo iného sladidla
  • 2 lyžice rastlinného mlieka 

Na ozdobu:

Postup

Rúru si predhrejeme na 180 °C.

Najskôr si pripravíme krustu. Do mixéra vsypeme bezlepkové ovsené vločky a zmixujeme ich na múčku. Prisypeme ostatné ingrediencie na krustu a dôkladne premiešame. Malo by nám vzniknúť tuhé nelepivé cesto, ktoré utlačíme na dno tortovej formy. Pečieme 15–20 minút dozlatista. Upečený korpus vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť. 

Medzitým si pripravíme náplň na cheesecake. Kešu orechy namáčané vo vode precedíme a osušíme utierkou. Potom ich presypeme do mixéra a mixujeme aspoň 2 minúty, kým sa nezbavíme hrudiek. Pridáme citrónovú šťavu, sladidlo, mandľové mlieko a mixujeme do krásne hladkej konzistencie. K takto vzniknutej zmesi potom pridáme tvaroh a dôkladne premiešame. 

Náplň vlejeme na vychladnutú krustu a dáme do chladničky chladiť minimálne na 3 hodiny, ideálne cez noc.

Hotový citrónový cheesecake ozdobíme pistáciovým maslom, nasekanými pistáciami, lyofilizovanými malinami a jedlými kvetmi. 

Dobrú chuť!

Recept a foto: Barbora Kašová @zpekacku.cz

Privolajte do kuchyne jar:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?