45 minút
asi 12 lievancov
pre deti
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 1 menší banán (90–100 g)
- 2 lyžice bieleho jogurtu (70 g)
- ½ hrnčeka vody alebo mlieka (120–130 ml)
- 1 lyžica čakankového sirupu (10 g)
- ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek (70 g)
- ¼ –⅓ hrnčeka celozrnnej špaldovej múky hladkej (60 g)
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- kokosový olej na vyprážanie
Do cesta môžete pridať aj vajcia (pre zvýšenie výživovej hodnoty). Pokiaľ tak urobíte, zvýšte množstvo múky cca o 2 lyžice.
Na ozdobu:
Postup
Banán s jogurtom, vodou (alebo mliekom) a s čakankovým sirupom rozmixujte dohladka.
Premiešajte s ovsenými vločkami, múkou, kypriacim práškom a malou štipkou soli.
Rozpálenú panvicu potrite kokosovým olejom. Lyžicou nanášajte cesto na panvicu a tvarujte oválne lievance. Pozvoľna vypražte dozlatista z oboch strán.
A teraz začína tá ozajstná zábava! Lievance na tanieri ozdobte čerstvým banánom, jogurtom, orieškovým maslom, čokoládovými kúskami a čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím.
Najviac zábavy si užijete, keď na tvorenie priveziete aj malých stravníkov. Spoločne potom môžete na raňajky zorganizovať celý jurský svet!
Recept a foto: @zdrave_zivena