Zľava 6 € nad 60 € - kód: ZLAVA6 🌟 Zľava 8 € nad 80 € - kód: ZLAVA8

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pistáciové tartaletky s malinami

12. 6. | 28036× prečítané


Tartaletky sú jedným z dezertov, ktorý môžete pripraviť na tisíc spôsobov. My pre vás dnes máme recept na tartaletky s pistáciovým krémom a malinami, ktoré sú ako stvorené na teplé letné dni! Kombinácia pistácií a malín rozžiari stôl, roztancuje chuťové poháriky a vykúzli úsmev na perách. Vraj sa vám už zbiehajú sliny? Tak sa do toho poďme pustiť!

Zdieľať



Pistáciové tartaletky s malinami
60 minút
4–6 tartaletiek

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 100 g studeného masla
  • 25 g práškového cukru
  • 110 g hladké múky
  • 40 g pistáciovej múky
  • 2 lyžice ľadovej vody
  • štipku soli

Na náplň:

Na ozdobu:

Postup

Najprv pripravte cesto. Zo studeného masla, hladkej aj pistáciovej múky, práškového cukru a štipky soli vytvorte rukami či s pomocou robota posýpku. Potom pridajte ľadovú vodu a vypracujte hladké, pružné a jemne lepivé cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte odpočinúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Akonáhle je cesto už oddýchnuté, rozdeľte ho podľa veľkosti vašich formičiek na niekoľko kusov - cesto vystačí na 4 veľké, alebo 6 menších formičiek. Jednotlivé kúsky cesta potom rozvaľkajte na ľahko pomúčenom povrchu na asi 3 mm hrubé kolieska. Tie by mali byť o trochu väčšie ako sú vaše formičky. Teraz cesto opatrne presuňte do formičiek, uhlaďte a okraje cesta zľahka zatlačte dole, tie prebytočné odrežte. Vložte späť do chladničky na ďalšiu hodinu zatuhnúť.

pistáciové tertaletky s malinami

Rúru predhrejte na 180 °C. Tartaletky vytiahnite z chladničky a ich dno párkrát prepichnite vidličkou. Následne košíčky vysteľte pevnou vrstvou alobalu a dovnútra nasypte keramické fazule na pečenie – postarajú sa o to, aby sa vám cesto počas pečenia nevzdúvalo. Vložte tartaletky do rozpálenej rúry na 15 minút, následne z cesta odstráňte závažie a pečte ďalších cca 5 minút. Upečené cesto by malo byť po celom povrchu zlatisté. Hotové korpusy nechajte vychladnúť vo formičkách, potom vyklopte a nechajte dôjsť do izbovej teploty.

Akonáhle sú korpusy vychladnuté, pripravte náplň. Bielu čokoládu nasypte do misky, smotanu na šľahanie nalejte do kastrólika, pridajte k nej pistáciové maslo a pomaly zahrievajte pod bod varu. Metličkou premiešajte, aby sa smotana s pistáciovým maslom spojila a vznikla hladká zelená omáčka. Akonáhle sa na zmesi objavia prvé bublinky, ihneď ju stiahnite z platne a nalejte na čokoládu. Nechajte minútku odstáť, kým sa čokoláda v horúcej smotane úplne nerozpustí. Rozmiešajte do hladkej a hustej čokoládovej omáčky.

Tartaletky naplňte po okraj a nechajte náplň dôjsť do izbovej teploty. Následne dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Stuhnuté tartaletky ozdobte čerstvými a lyofilizovanými malinami, nasekanými pistáciami a sušenými karafiátovými kvetmi.

Recept a foto:  @lzickacukru

Pre milovníkov pistácií:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?