👉 MEGA AKCIA na všetky čokoládovky! 🍫 DOPRAVA ZADARMO už od 20 € 🚚💨

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Krémová polievka z pečených paradajok

20. 6. | 5224× prečítané


V lete si ju môžete vychutnať za studena, podobne ako gazpacho, v zime vás naopak krásne zahreje. Reč je o výdatnej polievke z pečených paradajok, ktorú budete mať uvarenú raz-dva. Chrumkavá oriešková posýpka s lahôdkovým droždím dodá polievke šmrnc! Garantujeme vám, že túto paradajkovú lahôdku si zamiluje celá vaša rodina!

Zdieľať



Krémová polievka z pečených paradajok
45 minút
4 porcie

Čo budete potrebovať?

Na polievku:

  • 1,5 kg paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšiu cibuľu
  • olivový olej
  • 2 a pol hrnčeka zeleninového vývaru
  • tymián
  • bazalku
  • soľ a korenie

Na posýpku:

Postup

Na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme paradajky prekrojené napoly, pridáme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a rozkrojený strúčik cesnaku. Všetko potom pokvapkáme troškou olivového oleja, okoreníme a navrch položíme vetvičky tymiánu a bazalky. Pokiaľ nemáte čerstvé bylinky, môžete použiť sušené. Pečieme v rúre predhriatej na 220 ° C asi 35 minút.

Medzitým si pripravte posýpku. Oriešky môžete opražiť na panvici, ich chuť potom bude výraznejšia. Po opražení ich nechajte chvíľu vychladnúť, a potom ich rozmixujte spolu s droždím a soľou nahrubo. Pridať môžete aj obľúbené bylinky, alebo rovno vyskúšať náš recept na orientálne korenie dukkah.

Korenie dukkah: orientálna zmes do šalátov i polievok

Po upečení môžeme z paradajok stiahnuť šupky, cesnak rozmačkáme. Zeleninu spoločne rozmixujeme dohladka, potom prilejeme vývar a ešte raz krátko premixujeme. Na záver polievku ešte krátko povaríme, aby sa prepojili chute. Paradajkový krém dolaďte podľa chuti – pokiaľ paradajky nie sú dostatočne sladké, môžete pridať lyžičku cukru, alebo polievke naopak dodať výraznejšiu chuť kvapkou octu.

Hotovú polievku naservírujeme do misiek a ozdobíme orieškovou posýpkou. Použiť môžete aj čerstvé klíčky, ktoré nielenže urobia parádu, ale aj výborne chutia a sú plné vitamínov!

Recept a foto:  @skatulkavkuchyni

Ozdobte polievku klíčkami! Čo budete potrebovať?

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?