Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

21. 8. | 2850× prečítané


Sezóna čučoriedok je v plnom prúde! A že už neviete, čo s nimi? Vyskúšajte čučoriedkové ovsené rezy s orechmi. Na prípravu tohto múčnika vám bude stačiť len pár ingrediencií, a navyše je úplne bez lepku! Na rezoch z ovsených vločiek si pochutnáte pri káve, ale vhod prídu aj ako desiata do práce alebo do školy. A keď práve nie sú čučoriedky? Použite iné obľúbené ovocie, rezy budú chutiť vždy skvele.

Zdieľať



Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami
90 minút
asi 9 kúskov
bez lepku

Čo budete potrebovať?

Postup

Najprv si pripravíme čučoriedkový rozvar. Do menšieho hrnca dáme asi hrnček čerstvých, alebo mrazených čučoriedok (či iného ovocia) a na miernejšom plameni pomaly varíme. Akonáhle čučoriedky pustia šťavu, stiahneme hrniec z ohňa, roztlačíme čučoriedky na kašu, pridáme chia semienka a podľa chuti prípadne dosladíme.

Teraz je čas na cesto. V mise zmiešame vločky, nasekané orechy, mandľovú múku, škoricu a prášok do pečiva. Najprv premiešame suché ingrediencie a následne pridáme vajcia a med (pre variant bez cukru použijeme orieškové maslo). Vypracujeme husté, lepkavé cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti.

Pekáčik s rozmermi 16x16 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme polovicu cesta. Tú potrieme čučoriedkovým rozvarom a prekryjeme druhou polovicou cesta.

Rezy pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 20 minút. Že sú hotové, spoznáte tak, že vločky hore budú krásne zlaté.

Hotové rezy necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na kocky, na plechu by malo vzniknúť 9 kúskov.

Recept a foto:  @niesomzcukru

Ingrediencie pre bezlepkové pečenie

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?