90 minút
asi 9 kúskov
bez lepku
Čo budete potrebovať?
- 1 hrnček bezlepkových ovsených vločiek
- ½ hrnčeku mandľovej múky
- hrsť orechov MYX Základka (alebo iného obľúbeného MYXu)
- štipka škorice
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 vajce
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 lyžica medu alebo orechového masla
- 200–300 g čučoriedok
- 4 lyžice chia semienok
- cukor alebo med podľa chuti (nemusí byť)
Postup
Najprv si pripravíme čučoriedkový rozvar. Do menšieho hrnca dáme asi hrnček čerstvých, alebo mrazených čučoriedok (či iného ovocia) a na miernejšom plameni pomaly varíme. Akonáhle čučoriedky pustia šťavu, stiahneme hrniec z ohňa, roztlačíme čučoriedky na kašu, pridáme chia semienka a podľa chuti prípadne dosladíme.
Teraz je čas na cesto. V mise zmiešame vločky, nasekané orechy, mandľovú múku, škoricu a prášok do pečiva. Najprv premiešame suché ingrediencie a následne pridáme vajcia a med (pre variant bez cukru použijeme orieškové maslo). Vypracujeme husté, lepkavé cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti.
Pekáčik s rozmermi 16x16 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme polovicu cesta. Tú potrieme čučoriedkovým rozvarom a prekryjeme druhou polovicou cesta.
Rezy pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 20 minút. Že sú hotové, spoznáte tak, že vločky hore budú krásne zlaté.
Hotové rezy necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na kocky, na plechu by malo vzniknúť 9 kúskov.


Recept a foto: @niesomzcukru