60 minút
25–30 kusov
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 100 g mandľovej múky
- 80 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 50 g rozpusteného kakaového masla a 70 g klasického masla (alebo 120 g klasického masla)
- 2–3 lyžice ružovej vody
- štipku soli
Na zdobenie:
- práškový cukor na obalenie koláčikov
- 100 g ruby čokolády alebo bielej čokolády
- jedlé kvety ruže
Postup:
Najprv v mise zmiešame všetky suché suroviny. Vo vodnej lázni rozpustíme kakaové maslo a spoločne so zmäknutým maslom pridáme k suchým ingredienciám (pokiaľ nemáme kakaové maslo, nahradíme jeho podiel maslom klasickým). Vytvoríme kompaktné cesto, ktoré sa nelepí. Nakoniec do cesta zapracujeme 2 lyžice ružovej vody. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť.
Z cesta tvarujeme malé guličky, do ktorých urobíme koncom varešky jamku. Pečieme v predhriatej trúbe na 170 °C asi 15–20 minút (do ružova).
Upečené koláčiky obaľujeme ešte teplé v práškovom cukre. Jamku naplníme rozpustenou ruby čokoládou a ozdobíme jedlými kvetmi ruže.

TIP!
Pokiaľ chcete, aby koláčiky žiarili všetkými farbami, vyskúšajte miesto tých ružových napríklad kvety pestrofarebné.