Upozornenie: Z dôvodu prechodu na nový systém je pre prihlásenie nutné obnoviť si heslo.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Vegánske mac and cheese

11. 5. | 50× prečítané


Makaróny so syrom sú americkou tradíciou. A tiež vysokokalorickou bombou. Pôvodný recept je jednoduchý, rovnako ako ten náš. Poďte si s nami pripraviť odľahčenú vegánsku verziu, po ktorej nebudete musieť dve hodiny odpočívať. Postup zvládnete ľavou zadnou a olizovať sa budete až za ušami!

Zdieľať



Vegánske mac and cheese
45 minút
4–5 porcií

Čo budete potrebovať?

Na „syrovú“ omáčku:

Cestoviny na jednu porciu:

Postup

Deň dopredu si namočíme kešu orechy do studenej vody. A rovno si môžeme prichystať aj rastlinné mlieko. Využiť môžete napríklad orechové, a ak neviete, ako na neho, poradíme vám.

Karfiol a mrkvu nakrájame a varíme v mierne osolenej vode asi 15 minút (do mäkka). Medzitým si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky a s trochou oleja skaramelizujeme na panvici. Uvarený karfiol a mrkvu, osmaženú cibuľku, namočené kešu a rastlinné mlieko dáme do mixéra. Celú zmes mixujeme dohladka.

Nakoniec omáčku dochutíme. Pridáme lyžicu horčice, kurkumu, lahôdkové droždie, sladkú papriku a prášok z cesnaku. Podľa chuti pridáme soľ a korenie.

Omáčku podávame s vegan ryžovými cestovinami, ktoré varíme 8–10 minút v osolenej vode. Omáčka výborne poslúži napríklad aj ako dip k zelenine alebo nachos.

Tip!

Pozrite na náš videorecept!


Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?