Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mrkvový koláč

3. 11. | 213× prečítané


Už vám tuhne v kostiach z pochmúrneho počasia a daždivých dní? Hodila by sa nejaká výrazná, korenená torta na zlepšenie nálady, že? Máme pre Vás pripravený recept na mrkvovú tortu plnú škorice a orechov, ktorú navyše upečiete bez váženia! Že ste o torte z mrkvy ešte nepočuli? Prihoďte v obchode do košíka mrkvu naviac a uvidíte, že piškót vďaka nej bude krásne šťavnatý a jemný. Z vône čerstvo upečenej mrkvovej torty sa budú zbiehať slinky aj susedom!

Zdieľať



Mrkvový koláč

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • ½ hrček práškového cukru
  • kôra a šťáva z limetky, podľa chuti

Postup

Než začneme, predhrejeme si rúru na 175 °C. Najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne ich spojíme so sypkou zmesou. Vmiešame ¾ šálky kokosového oleja, jemne nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy - časť orechov si necháme na neskoršie zdobenie.   

Pripravené cesto vlejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme približne 60 minút. To, či je torta hotová, zistíme pomocou špáradla, ktoré zapichneme do stredu - pokiaľ je po vytiahnutí špáradlo suché, máme hotovo. Piškót necháme vychladnúť

Kým nám korpus chladne, pripravíme si krém. Rozmiešame mascarpone s cukrom a limetkovou kôrou do hladkej konzistencie, šťavu z limetky pridávame podľa chuti. Chuť krému by mala byť sladká, ale zároveň osviežujúci a jemne kyslá po limetke. 

Po vychladnutí piškótu vyklopíme z formy a pozdĺžne rozrežeme. Spodné poschodie potrieme hrubou vrstvou krému a  prekryjeme druhou polovicou. Zvyšok krému využijeme na strany a vrch torty. Na ozdobu použijeme odložené vlašské orechy, ale parádu urobia aj pekanové orechy, mrkva alebo jabĺčko. 

Torta chutí najlepšie čerstvá a s dobrým čajom alebo kávou zahreje na duši i v tom najdaždivejšom dni! Tak rýchlo do nej ešte predtým, ako zmizne posledný kúsok!

mrkvový dort na lžičce

Tip pre gurmánov!

Pokiaľ chcete vylepšiť krém torty, pridajte k mascarpone dve lyžice mandľovej alebo kešu pasty. Vznikne krásne jemný a svieži krém s orieškovými podtónami!


Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?