Čokoládový extrakt Littlepod
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čokoládový extrakt Littlepod
Informácie a výživové hodnoty
Čokoládový extrakt bez pravého kakaa? U nás to nehrozí. Náš čokoládový extrakt sa vyrába za použitia kakaových bôbov z Pobrežia Slonoviny, ktoré extraktu dodávajú pravú čokoládovú chuť. Náš dodávateľ vyberá svoje suroviny starostlivo a taktiež tie, ktoré nie sú geneticky modifikované a neobsahujú konzervačné látky. Extrakty sa používajú pri pečení, ale aj nepečení, pre zvýraznenie chuti produktu bez toho, aby narušili jeho štruktúru. Sú vysoko koncentrované, takže priemerne päť - šesť kvapiek nahradí jednu čajovú lyžičku čerstvej suroviny.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- vyrobené z prírodných surovín (nie GMO)
- 6 kvapiek sa rovná jednej čajovej lyžičke čerstvej suroviny
- bezlepkové, vhodné pre vegetariánov
- po pridaní nenarúšajú štruktúru produktu
- aromatické látky z čokoládových zŕn sa ľahko extrahujú do rozpúšťadla
Zloženie | voda, alkohol (48%), extrakt z kakaových bôbov |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | fľaštička |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kakaový extrakt |
Obchodná trieda | I. akostná trieda |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu a pokiaľ nám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde nám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia, alebo aj vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť naviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok.
Použitie
- pozdvihnutie chuti
- do pečených koláčov, tort
- ale aj nepečených
- do miešaných nápojov, smoothies
- do zmrzlín
Tip
Čo tak si svoj zákusok dozdobiť belgickými čokoguličkami?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1219 kJ / 288 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 2,95 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.