Čučoriedky lyofilizované (mrazom sušené) z ČR
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čučoriedky lyofilizované (mrazom sušené) z ČR
Informácie a výživové hodnoty
Vždy si ceníme kvalitu suroviny, a o to viac nás poteší, ak nájdeme kvalitnú surovinu na domácom trhu. Tak si podmienky pestovania môžeme overiť kedykoľvek a zároveň aj podporiť tuzemských pestovateľov. Čučoriedky sú príjemne sladké, mierne kyselkavé a pred zberom sú dostatočne zrelé. Takéto čučoriedky sú vhodné na sušenie mrazom, keďže sa nepoužívajú žiadne chemické postreky a zber spolu s čistením sa robí jedine ručne. A aby čučoriedky nemuseli cestovať ďaleko, nechávame si ich sušiť mrazom v rodinnej firme v Česku. Vďaka lyofilizácií si tak môžete vychutnať kvalitné české čučoriedky aj mimo sezónu.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny a vitamíny sú zachované.
- Čučoriedky pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Chuť je rovnaká, ako keď si čučoriedku utrhnete s kríku.
- Na výrobu 100 g lyofilizovaných čučoriedok sa použilo 700 g čerstvých.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Zloženie | 100% čučoriedky lesné |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé bobule |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Zohnať české divoko rastúce čučoriedky nie je úplne ľahká úloha a rozhodne nie je možné ponúkať ich celoročne. Ich produkcia je veľmi obmedzená a závislá na úrode a žatve, ktorá sa pohybuje len v množstve 50–100 kg ročne. Rastú v 600–800 m.n.m na Jesenických Stráňach a zber i čistenie prebieha len ručnou prácou. Čučoriedky krásne farbia aj chutia a nedajú sa vôbec porovnať s produktmi pestovanými v skleníkoch. Lyofilizácia prebieha u rodinnej firmy v Zábřehu, ktorá pre nás robí viac podobných objednávok s netradičnými produktmi.”
Ako sa čučoriedky sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácia zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa čučoriedky varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako bobule čučoriedok.
Tip
Ak máte chuť si pridať čučoriedky do smoothies alebo zmrzliny, nechali sme ich pre vás pomlieť na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1009 kJ / 241 kcal |
Tuky | 4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 60,3 g |
z toho cukry | 60,3 g |
Vláknina | 13 g |
Bielkoviny | 3,8 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 200 mg |
Železo | 0,9 mg |
Vitamín C | 15 mg |
Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) z ČR
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.