Čučoriedky lyofilizované prášok

€8,80 €7,33 bez DPH

Zvoľte variant

Nechoď pre nás až do lesa, stačí zájsť k nám, do Světa plodů. Rozdrvili nás na prach, ale našu chuť to nezmenilo, neboj! Zamiešaj nás do krému na torte a návšteva sa Ti zaručene odvďačí, na to sa spoľahni!

          • 100% ovocie
          • prírodné farbivo
          • prírodný antioxidant

Detailné informácie

100g
Skladom
€8,80
€7,33 bez DPH

Podrobný popis

Čučoriedky lyofilizované prášok

Informácie a výživové hodnoty

Vzali sme lyofilizované kanadské čučoriedky a rozdrvil ich na jemný prášok. Ten je plný intenzívnej čučoriedkovej chuti i vitamínov a minerálov, ktoré vďaka šetrnému sušeniu mrazom zostali zachované. Má skvelé farbiace schopnosti. Vašim cukrárskym krémom dodá fialovú farbu aj čučoriedkovou chuť. Na rozdiel od čerstvých čučoriedok však nezmení ich konzistenciu. Prášok sa skvele vyníma aj v jogurtoch a smoothies. Vychutnajte si rovnakú kvalitu v zime aj v lete!

 lyofilizovane-boruvky-prasek-2

 

TOP informácie o prášku z lyofilizovaných čučoriedok

  1. Je skvelým prírodným farbivom.
  2. Pôsobí ako prírodný antioxidant.
  3. Je bohatý na železo a draslík.
  4. Draslík prispieva normálnej činnosti svalov a nervovej sústavy.
  5. Železo prispieva normálnej funkcii imunitného systému a tvorbe červených krviniek.
  6. Vďaka lyofilizácii sú v prášku takmer rovnaké živiny ako v čerstvých čučoriedkach. 

 
 
Poznámka nákupcu

Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Akoto? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi –⁠ len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.
 cucoriedky-lyo-prasok-SK

Ako sa čučoriedky sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa čučoriedky varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kúsky čučoriedok. Po lyofilizácií sa čučoriedky melú na jemný prášok.

 lyofilizacia

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1477 kJ / 353 kcal
Tuky 1,79 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 87,5 g
z toho cukry 60,71 g
Bielkoviny 5,36 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 132 mg
Železo 5,88 mg
Draslík 1691 mg

 

Dodatočné parametre

Kategória: Sušené ovocie a zelenina
Surovina: Borůvka

Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
L Avatar autora | 23.5.2021
Krásne zafarbí krém, chuťovo výborné, po čučoriedkach