Čučoriedky lyofilizované (mrazom sušené) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čučoriedky lyofilizované (mrazom sušené) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Nájsť kvalitné suroviny mimo sezónu je niekedy ťažký oriešok. Preto sa snažíme nájsť na trhu to najlepšie a nechávame produkt lyofilizovať, aby ste si mohli kedykoľvek vychutnať rovnakú kvalitu, či už v lete alebo v zime. Tak to je rovnako aj s čučoriedkovým práškom, pochádzajúcim z Nemecka. Chuťou a kvalitou je to to najlepšie, čo sme našli. Prášok sa vyrába z lyofilizovaných kanadských čučoriedok, ktoré sú príjemne chrumkavé a ľahko sa dajú rozomlieť na prášok. Taktiež sú 100% bez prídavku cukru, steroidov či iných aditív.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny a vitamíny sú zachované.
- Čučoriedky pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Po vysušení boli na jemno pomleté.
- Sú bez prídavku cukru a iných aditív.
- Prášok je taktiež ideálnym prírodným farbivom.
Zloženie | 100% čučoriedky prášok |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | jemný prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Akoto? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi - len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby Vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré."
Ako sa čučoriedky sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa čučoriedky varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kúsky čučoriedok. Po lyofilizácií sa čučoriedky melú na jemný prášok.
Použitie
- do smoothies
- ovsených kaší
- do koláčov
- do poliev či zmrzliny
- využitie aj ako prírodné farbivo
Tip
Ak máte chuť si na čučoriedkach aj pochrumkať, máme ich aj v celku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1125 kJ / 269 kcal |
Tuky | 4,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 34,3 g |
z toho cukry | 34 g |
Vláknina | 27,8 g |
Bielkoviny | 4,5 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 200 mg |
Železo | 0,9 mg |
Vitamín C | 15 mg |
Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.