Datle sušené Medjool

od €9,43 od €7,86 bez DPH

Zvoľte variant

Som kráľovnou všetkých datlí, tá najväčšia a najlahodnejšia odroda dovážaná na slovenský trh. Som Tvojou zásobárňou energie, vitamínov a minerálov. Skrývam malú kôstku, skús ju zasadiť!

          • 100% sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • sladká chuť s karamelovými a medovými tónmi
          • prirodzene lesklé s jemne žuvačkovou textúrou

Detailné informácie

1kg
Skladom
€9,43
€7,86 bez DPH
5kg (karton)
Skladom
€60,53
€50,44 bez DPH

Podrobný popis

Datle sušené Medjool

Informácie a výživové hodnoty 

Tieto nesírené datle sú z tej najlahodnejšej odrody dovážanej na slovenský trh. Svojou veľkosťou môžu konkurovať všetkým ostatným. Sú zásobárňou energie, vitamínov a minerálov. Neobsahujú pridaný cukor, konzervanty ani farbivá. Za to skrývajú malú kôstku, ktorú ľahko odstránite. Vďaka šťavnatosti a mäkkosti sú vhodné do kuchyne a ich karamelové a medové tóny dodajú tú správnu chuť hocijakému dezertu. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. palma datľovníka sa rozdeľuje na samičku a samca
  2. odhaduje sa, že datle sú pestované človekom už viac ako 5000 rokov
  3. existuje viac ako 200 odrôd datlí
  4. keď sa v Ománe narodí chlapec, rodina zasadí datľovník, aby jeho budúca rodina nehladovala
  5. v biblických časoch patrili datle medzi 7 základných potravín 

  

Základná špecifikácia
Zloženie 100% sušené prírodné datle
Krajina pôvodu Izrael
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia tepelné
Veľkosť Jumbo 5–7 cm
Úprava veľké sušené datle s kôstkou
Obchodná trieda Large Choice
Odroda Medjool "kráľovské"

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Datle Medjool sú pre nás sezónnou surovinou. Dovážajú sa do európskych skladov (október / november) v obmedzenom množstve. Na prelome jari a leta ide o menej dostupnú surovinu. V dobe, keď datle začnú cukornatieť = vylučujú prirodzený cukor na svoj povrch a vytvárajú biely povlak. Laikovi môžu pripadať plesnivé."

 

Ako sa datle pestujú?

Celosvetovo je k dispozícii viac ako 200 druhov datlí. Medzi populárne odrody patria napríklad datle medjool, piarom, deglet, barhi, rabbi, thoory, sayer, dayri, zahidi a safawi. Každý druh má svoju špecifickú farbu a chuť. Medjool datle sa pestujú napríklad v Maroku, Palestíne, Jordánsku a Saudskej Arábii a dozrievajú medzi prvými. Pochádzajú z oblasti Mezopotámie. Datle sú plody datľovníka pravého, jedná sa teda o palmu. V súčastnosti sa obvykle vyskytujú v púšti a subtropickej oblasti. Samostatne sa pestuje samčia a samičia rastlina. Drobné samičie kvety vyrastajú na vetvách dlhých až 70 cm. K opeľovaniu dochádza vetrom, ale v produkčných oblastiach sa opeľuje ručne. Následne sa plody zbierajú a sušia.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • RAW dezerty a RAW tyčinky
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety na doplnenie energie
  • vynikajúce s arašidovým maslom
  • do miešaných nápojov, smoothies, jogurtov alebo müsli

 

Tip

Zabaľte si datle do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1159 kJ / 277 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 75 g
z toho cukry 66 g
Vláknina 7 g
Bielkoviny 1,8 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 65 mg
Železo 0,6 mg
Horčík 30 mg
Draslík 611 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
E Avatar autora | 24.2.2020
Donedávna som ďatle nemala vôbec rada. Rodičia mi to stále vnucovali na vianky jesť, ale nikdy mi to nechutilo. Teraz na odporúčanie od kamošky som ich ochutnala znova a musím povedať, že teraz ako sladký zdravý snack nejem nič iné! Viem si aj predstaviť, keby mamka z toho spravila nutelový lekvár. Za mňa TOP!