Marhule divoké sušené z Turecka

od €6,58 od €5,48 bez DPH

Zvoľte variant

Turecké slnko nám dodalo opálenie, ktoré ostatní môžu len závidieť. Čím tmavšia, tým sme lepší - zrelší a šťavnatejšie, dokonca aj chutnejšie než čerstvé!

          • nesírené, sušené na slnku
          • mäkké a šťavnaté
          • RAW = surovina bola spracovaná do teploty 42 °C, živá strava

Detailné informácie

500g
Vypredané
€6,58
€5,48 bez DPH
1kg
Vypredané
€12,18
€10,15 bez DPH

Podrobný popis

Marhule divoké sušené z Turecka

Informácie a výživové hodnoty 

Marhule sušené priamo pod tureckým slnkom bez použitia siričitanov. Sú krásne mäkké, šťavnaté a ľahko kyslé. Obsahujú naozaj veľké množstvo vitamínov aj minerálov. Radia sa tak medzi najzdravšie druhy ovocia. Sú praktickou a chutnou desiatou pri výletoch alebo len tak pri posedení doma s priateľmi či rodinou. U detíobľúbené vďaka ich sladko-kyslej chuti a jemne žuvacej textúre pripomínajúcej želé cukríky. Môžete ich pridať do dezertov, ale skvele pasujú aj k syru alebo ako súčasť mäsovej plnky.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Najväčším vývozcom marhúľ je aktuálne Turecko.
  2. Vďaka veľkému množstvu vitamínov sú marhule populárne u astronautov.
  3. Obsahujú významné množstvo betakaroténu a vitamínov A a C.
  4. Sú bohatým zdrojom železa – 7 kusov stačí na doplnenie 22 % odporúčanej dennej dávky.
  5. Olej z marhuľových jadier sa pridáva do krémov a balzamov, pretože hydratuje a upokojuje pokožku.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% sušené marhule
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Turecko
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava sušené marhule, bez kôstok, nesírené
Obchodná trieda Premium
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní
 

 

Ako sa marhule pestujú?

Marhule majú rady teplotu nad 8,5 °C a preferujú skôr suchšiu pôdu. Než je strom zasadený, odstránia sa odumreté korene a vzniknutá sadenica sa namočí do vody. Marhuľa môže byť zasadená do pôdy ako na jar, tak aj na jeseň. Väčšina mladých stromčekov v prvých rokoch života potrebuje oporu. Môže sa využiť napríklad kolík, ktorý je upevnený do vopred pripravenej jamy. Je dôležité dbať na to, aby bol strom pevne vsadený do hliny.

 

Tip

Pridajte nakrájané marhule do rannej kaše, alebo si ich vezmite v desiatonosiči so sebou na výlet!

Prečo ovocie nesírime, sa dozviete v našom článku.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1259 kJ / 301 kcal 
Tuky 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,09 g
Sacharidy 73,2 g
z toho cukry 57,1 g
Vláknina 2,5 g
Bielkoviny 1,6 g
Soľ 0,002 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 50 mg
Železo 3,6 mg
Vitamín C 3 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: