Dračie ovocie lyofilizované (mrazom sušené) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Dračie ovocie lyofilizované (mrazom sušené) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Nájsť dračie ovocie v obchode, je celkom fuška. Je to celkom škoda, pretože je plné vitamínov skupiny B a C, minerálnych látok, omega-3 mastných kyselín a antioxidantov. Preto sme sa rozhodli si zadovážiť dračie ovocie z Ázie, priamo z Číny. Kvalitou, chuťou a vôňou zodpovedá našim preferenciám, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne chemické látky. Produkt bol vypestovaný, pozbieraný, vysušený mrazom a rozdrvený na prášok. A keďže sa to všetko odohralo na jednom mieste, zabránili sme zvýšeniu našej uhlíkovej stopy, a to nás nesmierne teší.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Znižuje hladinu kyseliny močovej v krvi.
- Nízko-kalorická dužina prečisťuje organizmus.
- Rozdrvené na prášok.
- Prášok má výrazný pigment, po rozdrvení sa dá použiť ako prírodné farbivo.
Zloženie | 100 % dračie ovocie (pitahaya) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Čína |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
"Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadna aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi."
Ako sa dračie ovocie suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa dračie ovocie varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kusy dračieho ovocia. Po lyofilizácií sa ovocie melie na jemný prášok.
Tip
Ak máte chuť si na dračom ovocí pochrumkať, máme aj celé kúsky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1644kJ / 393 kcal |
Tuky | 5,36 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 78,6 g |
z toho cukry | 53,6 g |
Vláknina | 5 g |
Bielkoviny | 7,14 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 117 mg |
Železo | 4,81 mg |
Horčík | 260 mg |
Vitamín B2 | 0,65 mg |
Vitamín B3 | 2,3 mg |
Vitamín C | 16,25 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.