Dymová prírodná aróma
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Dymová prírodná aróma
Informácie o produkte
Naša dymová aróma je vyrobená predovšetkým z pravého páleného dreva. Výrobca aróm dokáže zložitou technológiou oddeliť silice a aromatické látky z dymu páleného dreva a vložiť ich do rozpúšťadla, ktoré tieto prchavé látky dokáže udržať pokope. Dymovú arómu využívajú najmä vegeteriáni alebo vegáni, ktorí si pridávajú arómu do tofu, a tým si nahrádzajú slanú chuť údenín. Taktiež sa často používa pri miešaní nápojov s whiskey či bourbonom.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Vyrobené z pravého dymu páleného dreva (nie GMO).
- 6 kvapiek sa rovná jednej čajovej lyžičke čerstvej suroviny.
- Arómy sú bezlepkové, vhodné pre vegánov.
- Propylénglykol je hygroskopická látka, ktorá napomáha udržiavať pary vonných látok v sebe.
- Nenarušujú štruktúru produktu.
Zloženie | prírodná aróma páleného dreva, propylénglykol |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | sklenená fľaštička s kvapkadlom |
Úprava | aróma |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O arómy som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodnej arómy s výraznou vôňou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek arómy a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu. A pokiaľ Vám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde Vám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodná aróma."
Ako sa arómy vyrábajú?
Arómy sa vyrábajú zo surovín, ktoré sú tak málo výrazné, že ich nejde extrahovať tak ľahko ako vanilku. Napríklad, ak by sme chceli extrahovať melón, na jednu fľaštičku extraktu by nestačil ani plavecký bazén melónu. Preto sa pre výrobu takejto arómy nepoužíva klasická extrakcia s rozpustením v etanole, ale látky zodpovedné za vôňu sa špeciálnou metódou replikujú (množia). Keďže takáto aróma má vlastnosť rýchlo sa vyparovať, je vložená do hygroskopického (bez vône a chuti) propylénglykolu, ktorý pohltí vodné pary či látky a mení ich skupenstvo z pary na hustú tekutinu.
Tip
Pre tých, čo doma radi experimentujú. Čo tak skúsiť naše prírodné orechy nadymiť našim extraktom a zároveň popražiť?
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.