Egreš lyofilizovaný

€4,24 €3,53 bez DPH

Zvoľte variant

Som nabitý živinami na prasknutie! Akými? Napríklad vitamínom C, draslíkom alebo vlákninou. Moja sladkokyslá chuť spestrí každý dezert či raňajky a urobím parádu na každej torte! Však si pochrumkaj!

          • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • poctivá chuť vyzretých egrešov
          • šetrne sušené lyofilizáciou pre zachovanie živín a farby

Detailné informácie

25g
Skladom
€4,24
€3,53 bez DPH

Podrobný popis

Egreš lyofilizovaný

Informácie a výživové hodnoty

Zohnať egreše mimo sezónu nie je vôbec jednoduchá úloha, ale nevešajte hlavu, my ho máme dostatok po celý rok! Príjemne kyslý, skoro ako zo záhradky, akurát z neho bola pomocou lyofilizácie odstránená voda. Nič sa však na jeho vzhľade, chuti ani živinách nezmenilo. Pridajte si egreše do šalátu alebo nimi ozdobte dezert a v zime tým prekvapíte každého hosťa!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje vysoké množstvo pektínu.
  2. Pektín je rozpustná vláknina, ktorá napomáha zlepšiť trávenie.
  3. Je jednou z najmladších pestovaných rastlín na Slovensku.
  4. Pred zmrazením boli starostlivo dozreté.
  5. Je zdrojom takmer rovnakých nutričných hodnôt, ako získavame z čerstvých plodov. 

Základná špecifikácia
Zloženie 100 % egreše
Alergény  Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3–⁠8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 25 g
Úprava celé egreše
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Tip

Zabaľte si egreše do desiatonosiča a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 287 kJ / 1200 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 53,5 g
z toho cukry 53,5 g
Vláknina 22,4 g
Bielkoviny 6,1 g
Soľ 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: