Extravagant zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Extravagant zmes lyofilizovaná (mrazom sušená)
Informácie a výživové hodnoty
Jedinečná kombinácia šiestich chutí, ktoré by ste na prvý pohľad nedali dokopy, však vo výsledku skvele ladia. Najviac vyniknú pri príprave rýb či morských plodov, ale nestratia sa ani v omáčkach a dipoch. Extravagant zmes je naozaj výnimočná, jej nezvyklé aróma a jemne pikantná chuť ozvláštni množstvo pokrmov a každej návšteve vyrazí dych.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Zmes neobsahuje soľ.
- Funguje ako prírodné ochucovadlo.
- Ostrú a výraznú chuť zázvoru dodáva látka gingerol.
- Bylinky si zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty.
- Skladuje sa pri 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Zloženie | 100% bylinky (petržlenová vňať, tymián, citrón, chilli paprička, zázvor, čierne korenie) |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 60 g |
Úprava | prášok z byliniek a korenia |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovú ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Použitie
- ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
- do ázijských receptov
- do omáčok, nátierok
- do polievok
- do dipov a šalátov
Tip
Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s ďalšími koreninami!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.