Extravagant zmes lyofilizovaná

€8,28 €6,90 bez DPH

Zvoľte variant

Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Čo všetko obsahujem? Petržlenovú vňať, tymián, citrón, chilli papričky, zázvor a korenie. Ako stvorená pre tvoje ázijské recepty!

Detailné informácie

60g
Skladom
€8,28
€6,90 bez DPH

Podrobný popis

Extravagant zmes lyofilizovaná

Informácie a výživové hodnoty

Jedinečná kombinácia šiestich chutí, ktoré by ste na prvý pohľad nedali dokopy, však vo výsledku skvele ladia. Najviac vyniknú pri príprave rýb či morských plodov, ale nestratia sa ani v omáčkach a dipoch. Extravagant zmes je naozaj výnimočná, jej nezvyklé aróma a jemne pikantná chuť ozvláštni množstvo pokrmov a každej návšteve vyrazí dych.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Zmes neobsahuje soľ.
  2. Funguje ako prírodné ochucovadlo.
  3. Ostrú a výraznú chuť zázvoru dodáva látka gingerol.
  4. Bylinky si zachovali svoju chuť aj výživové hodnoty.
  5. Skladuje sa pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% bylinky (petržlenová vňať, tymián, citrón, chilli paprička, zázvor, čierne korenie)
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 60 g
Úprava prášok z byliniek a korenia
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovú ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s ďalšími koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: