Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8159× prečítané
Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás!
Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Čo všetko obsahujem? Petržlenovú vňať, tymián, citrón, chilli papričky, zázvor a korenie. Ako stvorená pre tvoje ázijské recepty!
Jedinečná kombinácia šiestich chutí, ktoré by ste na prvý pohľad nedali dokopy, však vo výsledku skvele ladia. Najviac vyniknú pri príprave rýb či morských plodov, ale nestratia sa ani v omáčkach a dipoch. Extravagant zmes je naozaj výnimočná, jej nezvyklé aróma a jemne pikantná chuť ozvláštni množstvo pokrmov a každej návšteve vyrazí dych.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovú ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Stredomorská diéta: ako prospeje vášmu zdraviu?
08.07.21 | 5297× prečítané | 5 minút
Ako skladovať potraviny sušené mrazom
22.03.21 | 8414× prečítané | 5 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Extravagant zmes lyofilizovaná