Feniklový extrakt
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Feniklový extrakt
Informácie a výživové hodnoty
Fenikel má výraznú vôňu sladkého drievka, no chuť má sladkú, podobajúcu sa anízu. Pochádza zo Stredomoria a vďaka svojmu pôvodu je najčastejšie využívaný práve v talianskej a francúzskej kuchyni. Ako korenie sa využívajú najmä semená, z ktorých je vyrobený aj tento extrakt, avšak využitie v gastronómii nájde každá časť rastliny od stonky až po hľuzu. Ojedinelá chuť a aróma extraktu vyladí množstvo pokrmov - od zeleninových šalátov, jahňacieho mäsa, paradajkových omáčok, morských plodov až po domáci chlieb. Extrakt pred použitím pretrepte.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Čaj z feniklových semienok podporuje trávenie a prispieva k normálnej funkcii dýchacieho systému.
- Fenikel spolu s palinou a anízom tvorí základ pre alkoholický nápoj absint.
- Dve kvapky sa rovnajú štvrtine čajovej lyžičky mletého feniklu.
- Výroba extraktov prebieha v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje prácu znevýhodneným ženám.
- Získal ocenenie World Food Innovation Awards 2015 za najlepšiu novú ingredienciu.
Zloženie | Emulgátor - polysorbát 80 a extrakt z feniklu (35%) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | fľaštička s kvapkadlom |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | extrakt |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O extrakty som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodného extraktu s výraznou arómou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek extraktu a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu a pokiaľ nám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde nám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodný extrakt."
Ako sa extrakty vyrábajú?
Vyrábajú sa pomocou separačnej metódy, ktorá sa nazýva extrakcia alebo vylúhovanie. Princípom tejto metódy je oddeliť vonné látky pomocou rozpúšťadla, najčastejšie sa používa klasický alkohol - etanol. Takéto rozpúšťadlo má vlastnosť nadviazať na seba silice (éterické oleje) a oddeliť ich od zvyšných nepotrebných látok. V extraktoch Spice Drops sa ale namiesto etanolu používa polysorbát 80, ktorý je vyrobený z prírodného sorbitolu a kyseliny olejovej, je všestranný, vysoko účinný a úplne netoxický, nemutagénny a nekarcinogenny.
Tip
Použite extrakt do rajčinovej omáčky a dajte si k tomu naše cestoviny z cvrčkov!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.