Goji lyofilizované (mrazom sušené)

od €15,92 od €13,27 bez DPH

Zvoľte variant

Pokiaľ si o mne nepočul, prichádzaš o veľa! Som goji a budem Ti pripomínať celé spektrum chutí lesného ovocia. Vďaka šetrnému sušeniu mrazom som krásne chrumkavé a plné všetkých vitamínov!

Detailné informácie

100g
Skladom
€15,92
€13,27 bez DPH
300g (3x100g)
Skladom
€43,06
€35,88 bez DPH
500g
Skladom
€69,96
€58,30 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladom
€200,74
€167,28 bez DPH

Podrobný popis

Goji lyofilizované (mrazom sušené) 

Informácie a výživové hodnoty

Kustovnica čínska patrí medzi superpotraviny, ktoré prospievajú nášmu telu vysokým množstvom vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov. V Číne zázračnosť týchto plodov objavili už dávno, a preto im hovoria červený diamant. Okrem blahodarných účinkov má aj sladko-kyslú chuť a pre túto odrodu je tiež špecifický ľahko zemitý až horkastý podtón. Nechali sme pre vás goji mrazom vysušiť, aby ste si plody mohli užiť počas celého roka, aj mimo sezóny. Práve lyofilizácia je tak šetrná, že dôjde k úplnému odstráneniu vody, ale všetky prospešné látky v surovine naďalej zostanú.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Živiny v goji sú po sušení mrazom stále zachované.
  2. Je plná veľkého množstva vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov, preto patrí medzi superpotraviny.
  3. Vďaka týmto látkam pomáha podporovať imunitu a zlepšovať vitalitu.
  4. Ako doplnok pestrej stravy podporuje správnu funkciu mozgu.
  5. Pre túto odrodu je špecifická jemná horkosť, ktorá ale nie je závadou.
     

Základná špecifikácia
Zloženie 100% goji
Alergény  Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Poľsko
Trvanlivosť 3–⁠8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť 350 ks = 50 g
Úprava celé kusy
Obchodná trieda trieda "A" –⁠ výberové plody podľa farby
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžeme mať celý rok v rovnakej kvalite.“

 

Ako sa goji suší mrazom?

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Ak dbáte na jedálniček plný prospešných látok, čo tak skúsiť náš MYX Vitalita?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1416kJ / 337 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 67,2 g
z toho cukry 34,7 g
Vláknina 24 g
Bielkoviny 1,7 g
Soľ 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 190 mg
Železo 6,8 mg
Sodík 298 mg
Vitamín C 48,4 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: