Granátové jablko lyofilizované (mrazom sušené)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Granátové jablko lyofilizované (mrazom sušené)
Informácie a výživové hodnoty
Ste milovníkom kyslejších chutí a radi si spestríte svoj pokrm zaujímavým prvkom? Granátové jablko je tou správnou voľbou, ako z obyčajného jedla urobiť to správne potešenie nielen pre Vaše oči! Nebaví Vás jeho lúpanie? Bez obáv! My sme túto prácu odviedli za Vás, navyše sme ho pre Vás mrazom vysušili, takže vydrží oveľa dlhšie, než to čerstvé.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- v latinštine nesie názov "pomum granatum" - ovocie, ktoré má veľa semien
- jeden plod obsahuje veľké množstvo semien, počet niekedy presahuje 600
- existuje viac ako 760 odrôd granátového jablka
- mnoho vedcov sa domnieva, že to bolo práve granátové jablko, ktoré pokúšalo Adama a Evu v Rajskej záhrade
- v Grécku je rozlomenie granátového jablka na svadobných a novoročných slávnostiach obľúbenou tradíciou
Zloženie | 100% granátové jablko |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Úprava | lyofilizované semená plodu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
"Jedno granátové jablko obsahuje približne 600 semienok obalených sladkou červenou dužinou. Väčšina pochádza z Blízkeho východu, kde sa zmrazia a posielajú k lyofilizácii do Nemecka. Surovina sa k Vám dostane už olúpaná a pripravená na spotrebovanie. Skvele sa hodí ako do zeleninových a ovocných šalátov, tak aj do kaší, jogurtov, či na desiatu. Semienka majú plnohodnotnú chuť granátového jablka a navyše krásne chrumkajú."
Ako sa granátové jablko pestuje?
Granátové jablko je plod marhaníku granátového, ktorý rastie hlavne v Stredomorí. Táto rastlina neznesie mráz, avšak dá sa pestovať aj u nás ako prenosná rastlina. Ak zasejete semienko, môže z neho vyrásť ker. Táto rastlina má veľa červených kvetov s priemerom zhruba 4 - 5 cm. Tieto plody potrebujú dostatok slnečných dní a prospieva im teplá jeseň. Ak sú vhodné podmienky pre pestovanie zbierajú sa zhruba 10 - 12 cm veľké jablká, v teplejších krajoch dokonca ešte väčšie. Marhaníku najviac prospieva výživná a priepustná zemina.
Použitie
- zdravé maškrtenie
- do jogurtov alebo müsli
- vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
- na zdobenie dezertov
- vhodné do šalátov
Tip
Zabaľte si granátové jablko do produktívnej krabičky a môžete ho mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1083 kJ / 255 kcal |
Tuky | 3,51 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 54,4 g |
z toho cukry | 54,4 g |
Vláknina | 12 g |
Bielkoviny | 5 g |
Soľ | 0,04 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 30 mg |
Železo | 0,9 mg |
Horčík | 36 mg |
Fosfór | 108 mg |
Draslík | 708 mg |
Sodík | 9 mg |
Vitamín C | 30,6 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.