Hericium sušené
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Hericium sušené
Informácie a výživové hodnoty
Hericium alebo korálovec ježatý je jedlá, veľmi chutná, vysoko cenená huba ako v tradičnej čínskej medicíne, tak v modernej klinickej praxi. Z niektorých zdrojov vyplýva, že v Číne sa konzumuje už od čias dynastie Šang. V Číne je považovaná nielen za vynikajúcu jedlú hubu, ale aj za významnú hubu v starostlivosti o zdravie. V kuchyni má všestranné využitie. Hodí sa do každej omáčky či polievky. Obsahuje účinné látky v prirodzenom pomere zdrojovej huby, posilňuje imunitný systém a upokojuje myseľ. Odporúčaná doba varenia je 10-15 minút.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- ponúkame celé sušené plodnice
- hericium má vysoký obsah 1,3 / 1,6 betaglukánov
- pochádza z kontrolovaného pestovania
- produkt je v najvyššej kvalite
- je ručne zbieraný
Zloženie | 100% hericium |
Krajina pôvodu | ČR |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | papierová krabička |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | sušené huby |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, sušené suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Prečo práve huby?
Nie nadarmo sa hovorí, že huby sú darom prírody, sú totiž plné prospešných látok pre naše telo. Sú cenným zdrojom bielkovín a vlákniny a naopak majú nízky obsah sacharidov a tuku. Predstavujú tak ideálnu diétnu potravinu. Medzi najvýznamnejšie polysacharidy patria glukány, ktoré posilňujú imunitný systém a pôsobia antimikrobiálne a protizápalovo. Taktiež obsahujú chitín, ktorý je pre naše telo nerozpustiteľný polysacharid. Ten prejde telom neporušene, čo na jednu stranu telo zaťažuje, ale na druhej strane postupne zlepšuje trávenie a celkovú peristaltiku čriev. Z mikroživín sú huby bohaté na vitamíny skupiny A, B (B1, B2, B3, B9) C, D, E a K a z minerálnych látok najmä na sodík, draslík, mangán, vápnik, fosfor a síru.
Použitie
- do polievok
- na ochutenie mäsa
- do omáčok
- do šalátov
- všeobecne ako korenie
Tip
Máte chuť si svoj pokrm jemne okoreniť? Nechali sme pre vás huby pomlieť na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Horčík | mg |
Selén | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.