🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0523

Horká 50,1% čokoláda jemne mletá

Som jemne nastrúhaná horká čokoláda. Vykúzliš so mnou lahodný horúci nápoj a využiješ ma aj k posypaniu akejkoľvek dobroty. Som jemne sladká, krásne horká a voniam priam nebesky. Skrátka belgická kvalita.

  • intenzívna plná chuť
  • horúca čokoláda bez hrudiek
  • vhodná pre vegánov

Vyberte balenie

Vaša cena

22,08 €

Tovar môžete mať už 2. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

4 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 2. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 2. 6.
PPL - Slovensko 5,22 € 2. 6.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 2. 6.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 2. 6.

Horká 50,1% čokoláda jemne mletá

Informácie o produkte

Horúca čokoláda ako z kaviarne? Pokojne aj u vás doma! Máme pre vás horkú, jemne strúhanú belgickú čokoládu v praktickom balení pre celú rodinu. K vykúzleniu jemného nápoja vám stačí zmiešať čokoládu s horúcim mliekom. A kto si rád pridá šľahačku, môže ňou mletú čokoládou posypať. To je potom slasť!

Kakaové bôby, použité na výrobu, sú dovážané zo západnej Afriky, kde nákupom podporujeme tamojších farmárov, aby mali lepšie pracovné aj životné podmienky. Bôby následne putujú do Belgicka, kde sú spracované v jednej z najznámejších a najlepších tovární na čokoládu. Vo výsledku sa môžeme tešiť z plnej nepresladenej čokoládovej chuti a zamatovo jemného prášku. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie

Do 200 mililitrov horúceho mlieka pridajte 1,5 až 2 odmerky čokoládového prášku a dôkladne premiešajte. Vznikne vám jemný horúci nápoj. Horúca čokoláda bude ešte lepšia s domácou šľahačkou, posypanou čokoládovými hoblinkami. Pre zaujímavú obmenu môžete pri príprave skúsiť pridať štipku chili, alebo lyžičku prášku z lyofilizovaných malín.

Čokoláda je určená primárne na prípravu horúcich nápojov, avšak čarovať s ňou môžete aj pri pečení. Pridajte ju do krému, koláča alebo ju využite ako posýpku dezertu či teplej rannej kaše –- jej sladká, plná chuť vás ohromí v akomkoľvek skupenstve.

TOP informácie o čokoláde

  1. Z jedného kilogramu čokoládového prášku je možné vyrobiť 4–6 litrov nápoja.
  2. V každej dóze je odmerka pre jednoduchšiu prípravu horúcej čokolády.
  3. Šálka denne zabezpečí dostatočný prísun kakaových flavanolov.
  4. Horká čokoláda pôsobí ako prírodný antioxidant.
  5. Aby mohla byť horká čokoláda považovaná za horkú, musí obsahovať minimálne 35 % kakaovej sušiny.

Poznámka nákupcu

„Prečo siahnuť po práškovej čokoláde miesto kakaa? Čokoláda má krásne silnú chuť bez horkej alebo kyslej pachuti kakaa. Jemný prášok, ktorý na rozdiel od kakaa nehrudkovatie, sa ľahko vmieša do tekutiny, či do cesta alebo kaše, a produkt tak nadobudne plnú a výraznú chuť čokolády v priebehu sekundy. Kakaové bôby na výrobu tejto čokolády pochádzajú zo štátov západnej Afriky, kde sa pestujú v tzv. udržateľnom poľnohospodárstve. Toto hospodárenia umožňuje pestovať plodiny bez poškodenia pôdy a okolitej prírody, čoho si na každom takomto produkte cením.“

Tomáš Hofman

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 3086× prečítané | 6 minút

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 3520× prečítané | 5 minút

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku; obsah kakové sušiny nejméně 50,1 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka.
  • Krajina pôvodu Francie
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie kovová tuba
  • Úprava prášek
  • Diéta Bez lepku, Bez laktózy
  • Surovina Horúca čokoláda
  • Spracovanie Prášok
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2045 kJ / 489 kcal
  • Tuky 26,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 16 g
  • Sacharidy 51 g
  • z toho cukry 48 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 6,8 g
  • Soľ 0,01 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 50,1% čokoláda jemne mletá

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?