Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Horká 50,1% čokoláda jemne mletá

Som jemne nastrúhaná horká čokoláda. Vykúzliš so mnou lahodný horúci nápoj a využiješ ma aj k posypaniu akejkoľvek dobroty. Som jemne sladká, krásne horká a voniam priam nebesky. Skrátka belgická kvalita.

  • intenzívna plná chuť
  • horúca čokoláda bez hrudiek
  • vhodná pre vegánov

Vyberte balenie

Vaša cena

29,60 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

17 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Horká 50,1% čokoláda jemne mletá

Informácie o produkte

Horúca čokoláda ako z kaviarne? Pokojne aj u vás doma! Máme pre vás horkú, jemne strúhanú belgickú čokoládu v praktickom balení pre celú rodinu. K vykúzleniu jemného nápoja vám stačí zmiešať čokoládu s horúcim mliekom. A kto si rád pridá šľahačku, môže ňou mletú čokoládou posypať. To je potom slasť!

Kakaové bôby, použité na výrobu, sú dovážané zo západnej Afriky, kde nákupom podporujeme tamojších farmárov, aby mali lepšie pracovné aj životné podmienky. Bôby následne putujú do Belgicka, kde sú spracované v jednej z najznámejších a najlepších tovární na čokoládu. Vo výsledku sa môžeme tešiť z plnej nepresladenej čokoládovej chuti a zamatovo jemného prášku. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Do 200 mililitrov horúceho mlieka pridajte 1,5 až 2 odmerky čokoládového prášku a dôkladne premiešajte. Vznikne vám jemný horúci nápoj. Horúca čokoláda bude ešte lepšia s domácou šľahačkou, posypanou čokoládovými hoblinkami. Pre zaujímavú obmenu môžete pri príprave skúsiť pridať štipku chili, alebo lyžičku prášku z lyofilizovaných malín.

Čokoláda je určená primárne na prípravu horúcich nápojov, avšak čarovať s ňou môžete aj pri pečení. Pridajte ju do krému, koláča alebo ju využite ako posýpku dezertu či teplej rannej kaše –- jej sladká, plná chuť vás ohromí v akomkoľvek skupenstve.

TOP informácie o čokoláde

  1. Z jedného kilogramu čokoládového prášku je možné vyrobiť 4–6 litrov nápoja.
  2. V každej dóze je odmerka pre jednoduchšiu prípravu horúcej čokolády.
  3. Šálka denne zabezpečí dostatočný prísun kakaových flavanolov.
  4. Horká čokoláda pôsobí ako prírodný antioxidant.
  5. Aby mohla byť horká čokoláda považovaná za horkú, musí obsahovať minimálne 35 % kakaovej sušiny.

Poznámka nákupcu

„Prečo siahnuť po práškovej čokoláde miesto kakaa? Čokoláda má krásne silnú chuť bez horkej alebo kyslej pachuti kakaa. Jemný prášok, ktorý na rozdiel od kakaa nehrudkovatie, sa ľahko vmieša do tekutiny, či do cesta alebo kaše, a produkt tak nadobudne plnú a výraznú chuť čokolády v priebehu sekundy. Kakaové bôby na výrobu tejto čokolády pochádzajú zo štátov západnej Afriky, kde sa pestujú v tzv. udržateľnom poľnohospodárstve. Toto hospodárenia umožňuje pestovať plodiny bez poškodenia pôdy a okolitej prírody, čoho si na každom takomto produkte cením.“

Tomáš Hofman

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 377× prečítané | 6 minut

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 294× prečítané | 5 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie kovová tuba
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Bez laktózy
  • Surovina Horúca čokoláda
  • Spracovanie Prášok
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2045 kJ / 489 kcal
  • Tuky 26,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 16 g
  • Sacharidy 51 g
  • z toho cukry 48 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 6,8 g
  • Soľ 0,01 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 37,8 mg
  • Železo 16,06 mg
  • Horčík 136,3 mg
  • Draslík 599,5 mg
  • Sodík 5,8 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Fosfor 216 mg
  • Zinok 1,9 mg
  • Vitamín B6 0,058 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 50,1% čokoláda jemne mletá

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?