Horká 60% čokoláda

od €10,04 od €8,37 bez DPH

Zvoľte variant

Som jemná, horko-sladká čokoládová kráska s neobyčajným tvarom. Tak už ma skús, na čo ešte čakáš ?! Rozplyniem sa na jazyku a dezertom dodám krásny vzhľad a neodolateľnú chuť!

          • výrazná a horká, zároveň sladká ovocná chuť
          • obsahuje iba kakaovú hmotu a cukor
          • vhodná pre vegánov

Detailné informácie

500g
Skladom
€10,04
€8,37 bez DPH
1kg
Skladom
€18,68
€15,57 bez DPH

Podrobný popis

Horká 60% vegan čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Iba kakao a cukor, žiadne ďalšie aditíva, naozajstná čokoládová chuť. Za touto dobrotou stojí talianska továreň na čokoládu ICAM rodiny Ágoston neďaleko Milána, kde už od roku 1946 poctivo vytvárajú stále nové recepty a skúšajú, ako najlepšie spracovať kakaové bôby a vytvoriť tak čokoládu, ktorá obstojí aj pred tým najväčším kritikom.
Bežne sa na výrobu čokolád používajú bôby z rôznych kútov sveta, ktoré sa zmiešajú, preto nemožno jednoducho rozlíšiť typickú chuť jednotlivých oblastí. Jedinečnosť tejto čokolády je práve v tom, že kakaové bôby použité na jej výrobu pochádzajú iba z Peru, a môžete si tak plne užiť výrazné tóny charakteristické práve pre tento región. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Neodolateľne jemná chuť a praktický tvar. Môžete ju zobať len tak, použiť na zdobenie dezertov alebo ju rozpustiť a tvoriť. Čokoláda má vyššiu tekutosť, takže s ňou vyčarujete neodolateľne chrumkavé pralinky, figúrky a polevy. Ak ste hľadali drobné kúsky čokolády pre domáce sušienky, do jogurtu, rannej kaše a alebo na dokonalú stracciatellu, z Peru sú pre vás tie pravé.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje 33 % kakaového masla a minimálne 61% kakaa.
  2. Neobsahuje sójový lecitín, vanilku alebo aromata.
  3. V jednom kilogramu čokolády je približne 9 000 kúskov.
  4. Horká čokoláda je prírodný antioxidant.
  5. Stupne pre temperovanie sú pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 28 až 29 °C a použitie pri 31 až 32 °C.

Základná špecifikácia
Zloženie kakaová hmota z Peru, cukor
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava nešpecifikované
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda Bagua 


 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní
 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

 

Tip

 Zabaľte si čokoládu do desiatonosiča a budete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2226 kJ / 534 kcal 
Tuky 33 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 19,8 g
Sacharidy 46,2 g
z toho cukry 38,9 g
Bielkoviny 8,7 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: