Horká 60% vegan čokoláda z Peru

od €8,25 od €6,88 bez DPH

Zvoľte variantu

Som jemná, horko-sladká čokoládová kráska s neobyčajným tvarom. Tak už ma skús, na čo ešte čakáš ?! Rozplyniem sa na jazyku a dezertom dodám krásny vzhľad a neodolateľnú chuť!

          • vhodná pre veganov
          • obsahuje iba kakaovú hmotu a cukor
          • výrazná a horká, zároveň sladká ovocná chuť

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,25
€6,88 bez DPH
1kg
Skladom
€15,49
€12,91 bez DPH
4kg
Skladom
€58,10
€48,42 bez DPH

Podrobný popis

Horká 60% vegan čokoláda z Peru

Informácie a výživové hodnoty 

Neodolateľne jemná chuť a praktický tvar. Môžete ju zobať len tak po kúskoch, použiť na zdobenie dezertov alebo ju rozpustiť, a vytvoriť tak pralinky alebo ganache. Ak ste hľadali drobné kúsky čokolády pre dokonalé sušienky alebo ozdobu dezertov, tieto sú tie pravé. Iba kakao a cukor, žiadne ďalšia aditíva, naozajstná čokoládová chuť. Za touto dobrotou stojí talianska továreň na čokoládu Ágoston neďaleko Milána, kde už od roku 1946 poctivo vytvárajú stále nové recepty a skúšajú, ako najlepšie spracovať kakaové bôby a vytvoriť tak čokoládu, ktorá obstojí aj pred tým najväčším kritikom.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje 33% kakaového masla a minimálne 61% kakaa.
  2. Neobsahuje sójový lecitín.
  3. Horká čokoláda pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Vďaka svojmu tvaru sa skvelo hodí do drobných dezertov a pečiva.
  5. Správna teplota pre použitie na temperovanie je 31-32 °C. 

Základná špecifikácia
Zloženie kakaová hmota z Peru, cukor
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava nešpecifikované
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní
 
 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa oberajú väčšinou dvakrát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú), aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Tip

 Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a budete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ 
Tuky g
z toho nasýtené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bielkoviny g
Soľ g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: