Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Horká 73,5% vegan čokoláda

Nájsť vnútornú rovnováhu je ťažké. Mozog káže „ži zdravo“, srdce však kričí „čokoláda“. Poslúchni oboch! Moja príjemná horko-sladko-kyslá chuť Ti zlepší celý deň a pocit viny môže trucovať v kúte!

  • výrazná a horká, zároveň jemná a sladká
  • sladená trstinovým cukrom
  • vegan čokoláda

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
8,32 € / ks
2 ks
-5%
8,32 € / ks
3 ks
a viac
-10%
8,32 € / ks

Vaša cena

8,32 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

549 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Horká 71,5% čokoláda

Informace o produktu

Táto čokoláda patrí do produktov programu kontrolovaného poľnohospodárstva, kakaové bôby boli vypestované bez chemických prísad a hnojív a počas ich pestovania bol kladený veľký dôraz na zachovanie prírodných zdrojov a kvalitu surovín. V čokoláde namiesto bieleho cukru nájdete cukor trstinový a zároveň neobsahuje sójový lecitín. Akonáhle ju ochutnáte, už pre vás žiadna nebude dosť dobrá. Len počkajte, až ucítite tú ľahkú horkosť a kyslosť s jemnými sladkými tónmi na konci, tomu sa hovorí dokonalosť. Nákupom tohto produktu podporujete ekologické poľnohospodárstvo a zároveň si nesmierne pochutnáte na jedinečnej, kvalitnej čokoláde. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Vďaka vysokému podielu kakaového masla má čokoláda vyššiu tekutosť a s tým je spojené aj jej následné využitie. Skvele sa hodí na výrobu jemných praliniek alebo dutých čokoládových figúrok, ktoré budú vo výsledku dokonale krehké. Vykúzlite s ňou taktiež bezchybne hladké polevy, ale vzhľadom k jej vysokej tekutosti nie je vhodná napríklad do maslových krémov a čokoládových náplní. Vyskúšajte napríklad naše pekanové tartaletky s čokoládou.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 28/29 °C a použitie pri 31/32 °C

TOP informácie o čokoláde

  1. Je vyrábaná postupom bean to chocolate, výrobca ju robí z vlastných vypestovaných kakaových bôbov.
  2. Je vegánska a pýši sa certifikátmi Rainforest Alliance a UTZ.
  3. Horká čokoláda je radená medzi antioxidanty.
  4. Obsahuje 42 % tuku.
  5. Neobsahuje E476.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2369 kJ / 566 kcal
  • Tuky 43,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 29,1 g
  • z toho cukry 25,6 g
  • Vláknina 12,8 g
  • Bielkoviny 8 g
  • Soľ 0,02 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 48,5 mg
  • Železo 19,95 mg
  • Horčík 166,7 mg
  • Draslík 779,3 mg
  • Sodík 7,3 mg
  • Vitamín C 0,179 mg
  • Fosfor 264,6 mg
  • Zinok 2,27 mg
  • Vitamín B6 0,069 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 73,5% vegan čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?