Horká 70% čokoláda z ČR

od €7,41 od €6,18 bez DPH

Zvoľte variant

Ahoj, mám 70. Nie rokov, nie kilogramov, ale percent! A práve vďaka tomuto číslu som v spoločnosti vysoko vážená. V obchode nemusím nikdy dlho tvrdnúť, a do špajze sa dostanem iba výnimočne. 

          • praktické kúsky, ktoré sa krásne rozpustia
          • vyvážená horká a sladká chuť
          • vyrobená v ČR

Detailné informácie

1kg
Skladom
€7,41
€6,18 bez DPH
15kg (pytel)
Skladom
€97,12
€80,93 bez DPH

Podrobný popis

Horká 70% čokoláda z ČR

Informácie a výživové hodnoty 

Tak táto horká čokoláda zaručene nahradí všetky tie z obchodu. Nedajte sa zmiasť, napriek priaznivej cene je kvalita vysoká. Obsahuje až 70% kakaa a kúpou podporíte domáci trh. Dajte si len tak za hrsť na zlepšenie dňa alebo ju použite na pečenie. jej chuť je horká, no jemne sladká zároveň a je menej výrazná, takže v dezerte neprebije žiadne iné chute. Užite si čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie. Obsiahnutý lecitín je navyše rastlinného pôvodu a tak je čokoláda vhodná aj pre vegánov.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov
  2. najväčšia čokoláda vážila viac ako 5000 kg
  3. pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády ako muži
  4. už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie
  5. vegánska čokoláda (polyglycerol-polycirín oleát rastlinného pôvodu)

 

Základná špecifikácia
Zloženie kakaová hmota, cukor, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, kakaové maslo, emulgátor (sójový lecitín, polyglycerol-polycirín-oleát), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASKAR
Krajina pôvodu ČR
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vznika červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do jogurtov, müsli, miešaných nápojov, smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • na polevy, peny a sorbety

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2262 kJ / 546 kcal
Tuky 40,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 24,8 g
Sacharidy 31,3 g
z toho cukry 26,7 g
Vláknina 12,1 g
Bielkoviny 8,6 g
Soľ 0,025 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: