Horká 70% čokoláda z ČR
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Horká 70% čokoláda z ČR
Informácie a výživové hodnoty
Tak táto horká čokoláda zaručene nahradí všetky tie z obchodu. Nedajte sa zmiasť, napriek priaznivej cene je kvalita vysoká. Obsahuje až 70% kakaa a kúpou podporíte domáci trh. Dajte si len tak za hrsť na zlepšenie dňa, alebo ju použite na pečenie. Jej chuť je horká, no jemne sladká zároveň a je menej výrazná, takže v dezerte neprebije žiadne iné chute. Užite si čokoládu v praktických kúskoch, pre rýchle a efektívne použitie. Obsiahnutý lecitín je navyše rastlinného pôvodu a tak je čokoláda vhodná aj pre vegánov.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov.
- Horká čokoláda pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády, ako muži.
- Už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie.
- Vegánska čokoláda (polyglycerol-polycirín oleát rastlinného pôvodu).
Zloženie | kakaová hmota, cukor, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, kakaové maslo, emulgátor sójový lecitín, polyglycerolpolycirínoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | ČR |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa získava kakao a kakaové bôby?
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.
Tip
Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2262 kJ / 546 kcal |
Tuky | 40,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 24,8 g |
Sacharidy | 31,3 g |
z toho cukry | 26,7 g |
Vláknina | 12,1 g |
Bielkoviny | 8,6 g |
Soľ | 0,025 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.