Horká 47% čokoláda jemne mletá
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Horká 47% čokoláda jemne mletá
Informácie a výživové hodnoty
Ak potrebujete čokoládu v praktickom balení, tak táto vás zaručene nesklame. Nemusíte nič lámať ani rozpúšťať, je jemne namletá pre rýchle a efektívne použitie. Spravte ju večer deťom s horúcim mliekom, aby sa im lepšie spalo, alebo potešte celú rodinu domácim čokoládovým koláčom. Kakaové bôby sú dovážané až zo západnej Afriky, čím podporujeme miestnych farmárov. Čokoláda je ďalej spracovávaná v Belgicku, takže o kvalitu a čokoládovú chuť sa nemusíte báť. Jej krémovú a sladkú chuť si určite zamilujete, má predsa 47% obsahu kakaa. Navyše vám jemný prášok nebude robiť nežiadúce hrudky!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
- Horká čokoláda pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Šálka denne zabezpečí dostatočný prísun kakaových flavanolov.
- V každej dóze je odmerka pre jednoduchšiu prípravu horúcej čokolády.
- Príprava nápoja: 35 - 50 gramov (1,5 - 2 odmerky) strúhanej čokolády na 200 ml mlieka.
Zloženie | kakaová hmota 47 %, cukor 47,5 %, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku 5,5 % |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Belgicko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | dóza |
Veľkosť | 1 kg |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Prečo kúpiť tubu s práškovou čokoládou? Príde Vám to rovnaké, ako kakao? Čokoláda má krásne silnú chuť bez horkej alebo kyslej pachuti kakaa. Jemný prášok, ktorý na rozdiel od kakaa nehrudkovatie, sa ľahko vmieša do tekutiny, či do cesta alebo kaše a produkt tak nadobudne plnú a výraznú chuť čokolády v priebehu sekundy. Kakaové bôby na výrobu tejto čokolády pochádzajú zo západoafrických štátov, kde sa pestujú v tzv. trvalo udržateľnom poľnohospodárstve. Toto hospodárenie umožňuje pestovať plodiny bez poškodenia pôdy a okolitej prírody, čoho si na každom takomto produkte cením."
Ako sa získava kakao a kakaové bôby?
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.
Tip
Vyskúšajte tiež naše praktické kúsky horkej čokolády z ČR alebo 100% z Madagaskaru, ktoré sa krásne rozpúšťajú.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2045kJ / 489 kcal |
Tuky | 26,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 15,7 g |
Sacharidy | 50,9 g |
z toho cukry | 47,7 g |
Bielkoviny | 6,8 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 37,8 mg |
Železo | 16,06 mg |
Horčík | 136,3 mg |
Fosfor | 216 mg |
Draslík | 599,5 mg |
Sodík | 5,8 mg |
Vitamín C | 0 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.