Horká 47% čokoláda jemne mletá

€29,64 €24,70 bez DPH

Zvoľte variant

Som jemne nastrúhaná horká čokoláda. Vykúzliš so mnou lahodný horúci nápoj a využiješ ma aj k posypaniu akejkoľvek dobroty. Som jemne sladká, krásne horká a voniam priam nebesky. Skrátka belgická kvalita.

          • intenzívna plná chuť
          • horúca čokoláda bez hrudiek, vhodná pre vegánov
          • vhodná do nápojov ale aj pečenia

Detailné informácie

1kg
Skladom
€29,64
€24,70 bez DPH

Podrobný popis

Horká 47% čokoláda jemne mletá

Informácie a výživové hodnoty 

Horúca čokoláda ako z kaviarne? Pokojne aj u vás doma! Máme pre vás horkú, jemne strúhanú belgickú čokoládu v praktickom balení pre celú rodinu. K vykúzleniu jemného nápoja vám stačí zmiešať čokoládu s horúcim mliekom. A kto si rád pridá šľahačku, môže ňou mletú čokoládou posypať. To je potom slasť!

Kakaové bôby, použité na výrobu, sú dovážané zo západnej Afriky, kde nákupom podporujeme tamojších farmárov, aby mali lepšie pracovné aj životné podmienky. Bôby následne putujú do Belgicka, kde sú spracované v jednej z najznámejších a najlepších tovární na čokoládu. Vo výsledku sa môžeme tešiť z plnej nepresladenej čokoládovej chuti a zamatovo jemného prášku. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

čokoládaSK


Použitie

Do 200 mililitrov horúceho mlieka pridajte 1,5 až 2 odmerky čokoládového prášku a dôkladne premiešajte. Vznikne vám jemný horúci nápoj. Horúca čokoláda bude ešte lepšia s domácou šľahačkou, posypanou čokoládovými hoblinkami. Pre zaujímavú obmenu môžete pri príprave skúsiť pridať štipku chili, alebo lyžičku prášku z lyofilizovaných malín.

Čokoláda je určená primárne na prípravu horúcich nápojov, avšak čarovať s ňou môžete aj pri pečení. Pridajte ju do krému, koláča alebo ju využite ako posýpku dezertu či teplej rannej kaše –- jej sladká, plná chuť vás ohromí v akomkoľvek skupenstve.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Z jedného kilogramu čokoládového prášku je možné vyrobiť 4–6 litrov nápoja.
  2. V každej dóze je odmerka pre jednoduchšiu prípravu horúcej čokolády.
  3. Šálka denne zabezpečí dostatočný prísun kakaových flavanolov.
  4. Horká čokoláda pôsobí ako prírodný antioxidant.
  5. Aby mohla byť horká čokoláda považovaná za horkú, musí obsahovať minimálne 35 % kakaovej sušiny.

 

Základná špecifikácia
Zloženie kakaová hmota 47 %, cukor 47,5 %, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku 5,5 %
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie dóza
Veľkosť 1 kg
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

Poznámka nákupcu
 
„Prečo siahnuť po práškovej čokoláde miesto kakaa? Čokoláda má krásne silnú chuť bez horkej alebo kyslej pachuti kakaa. Jemný prášok, ktorý na rozdiel od kakaa nehrudkovatie, sa ľahko vmieša do tekutiny, či do cesta alebo kaše, a produkt tak nadobudne plnú a výraznú chuť čokolády v priebehu sekundy. Kakaové bôby na výrobu tejto čokolády pochádzajú zo štátov západnej Afriky, kde sa pestujú v tzv. udržateľnom poľnohospodárstve. Toto hospodárenia umožňuje pestovať plodiny bez poškodenia pôdy a okolitej prírody, čoho si na každom takomto produkte cením.“
 
 
horuca-cokolada-Callebout
 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2045kJ / 489 kcal
Tuky 26,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 15,7 g
Sacharidy 50,9 g
z toho cukry 47,7 g
Vláknina 10,2 g
Bielkoviny 6,8 g
Soľ 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 37,8 mg
Železo 16,06 mg
Horčík 136,3 mg
Fosfor 216 mg
Draslík 599,5 mg
Sodík 5,8 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: