Horká čokoláda jemne mletá

€21,55 €17,96 bez DPH

Zvoľte variant

Som jemne nastrúhaná čokoláda na posypanie akejkoľvek dobroty. Som jemná, ľahko sladká, krásne horká a nebesky voniam. Ale pozor, pri kontakte s tekutinou sa mením na božskú horúcu čokoládu. 

          • vhodná na horúci nápoj i ochucovanie
          • dokonale rozpustná
          • pravá belgická kvalita

Detailné informácie

1kg
Skladom
€21,55
€17,96 bez DPH

Podrobný popis

Horká čokoláda jemne mletá

Informácie a výživové hodnoty 

Ak potrebujete čokoládu v praktickom balení, tak táto Vás nesklame. Nemusíte nič lámať ani rozpúšťať, je jemne namletá pre rýchle a efektívne použitie. Spravte ju večer deťom s horúcim mliekom, aby sa im lepšie spalo, alebo potešte celú rodinu nejakým čokoládovým koláčom. Kakaové bôby sú dovážané až zo západnej Afriky, čím podporujeme miestnych farmárov. Čokoláda je ďalej spracovávaná v Belgicku, takže o kvalitu a čokoládovú chuť sa nemusíte báť. Krémovú a sladkú chuť si určite zamilujete, predsa má až 47% obsahu kakaa. Navyše Vám jemný prášok nebude nikde robiť hrudky!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov
  2. z jednej dózy (1 kg) strúhanej čokolády je možné vyrobiť 4-6 litrov čokolády
  3. šálka denne zabezpečí dostatočný prísun kakaových flavanolov
  4. 35 - 50 gramov (1,5 - 2 odmerky) strúhanej čokolády na 200 ml mlieka
  5. v každej dóze je odmerka pre jednoduchšiu prípravu horúcej čokolády

 

Základná špecifikácia
Zloženie kakaová hmota 47%, cukor 47,5%, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku 5,5%
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza
Veľkosť 1 kg
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Prečo kúpiť tubu s práškovou čokoládou? Príde Vám to rovnaké, ako kakao? Čokoláda má krásne silnú chuť bez horkej alebo kyslej pachuti kakaa. Jemný prášok, ktorý na rozdiel od kakaa nehrudkovatí, sa ľahko vmieša do tekutiny, či do cesta alebo kaše a produkt má plnú a výraznú chuť čokolády počas sekundy. Kakaové bôby na výrobu tejto čokolády pochádzajú zo západoafrických štátov, kde sa pestujú v tzv. trvalo udržateľnom poľnohospodárstve. Toto hospodárenie umožňuje pestovať plodiny bez poškodenia pôdy a okolitej prírody, čoho si na každom takomto produkte cením."

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vznika červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Použitie

  • posyp na sladké jedlá a múčniky
  • do jogurtov alebo müsli
  • horúca čokoláda
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do miešaných nápojov, smoothies

 

Tip

Vyskúšajte naše praktické kúsky horkej čokolády z ČR alebo 100% z Madagaskaru, ktoré sa tiež krásne rozpúšťajú.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2049 kJ / 500 kcal
Tuky 27 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy 51 g
z toho cukry 48 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 6 g
Soľ 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: