Hrášok lyofilizovaný (mrazom sušený)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Hrášok lyofilizovaný (mrazom sušený)
Informácie a výživové hodnoty
Hrach je známy pre svoj vysoký podiel rastlinných bielkovín. Vegetariánom čiastočne nahrádza živočíšne bielkoviny, ale má mnoho benefitov pre každého z nás! Vyzerá krásne v šalátoch, polievkach a aj ako dekorácia na dezertoch, ktorým dodá originálny vzhľad i chuť. Špeciálnou technológiou je hrach šetrne sušený mrazom, takže jeho chuť, vôňa a nutričné látky v ňom zostali.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny sú zachované.
- Prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
- Príjemná chrumkavá konzistencia je zaručená.
- Pred zmrazením boli starostlivo dozreté.
- Skladuje sa do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Zloženie | 100% hrášok |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 40 g |
Úprava | hrášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Tip
Zabaľte si hrášok do produktívnej krabičky a môžete ho mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 360 kJ / 1500 kcal |
Tuky | 2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 47 g |
z toho cukry | 5 g |
Vláknina | 19 g |
Bielkoviny | 25 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.