Hrášok lyofilizovaný (mrazom sušený)

€3,94 €3,28 bez DPH

Zvoľte variant

Som sladký, chrumkavý a zelený! Kdeže mandle moringa, hrášok som! Čerstvo odtrhnutý a mrazom vysušený, aby mi farba aj vitamíny zostali. Desiaty a šaláty budú dnes obzvlášť chrumkavé!

Detailné informácie

40g
Skladom
€3,94
€3,28 bez DPH

Podrobný popis

Hrášok lyofilizovaný (mrazom sušený)

Informácie a výživové hodnoty

Hrach je známy pre svoj vysoký podiel rastlinných bielkovín. Vegetariánom čiastočne nahrádza živočíšne bielkoviny, ale má mnoho benefitov pre každého z nás! Vyzerá krásne v šalátoch, polievkach a aj ako dekorácia na dezertoch, ktorým dodá originálny vzhľad i chuť. Špeciálnou technológiou je hrach šetrne sušený mrazom, takže jeho chuť, vôňa a nutričné látky v ňom zostali.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. živiny sú zachované
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. príjemná chrumkavá konzistencia
  4. pred zmrazením boli starostlivo dozreté
  5. skladuje sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% hrášok
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 40 g
Úprava hrášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • do polievok a omáčok
  • do šalátov

 

Tip

Zabaľte si hrášok do produktívnej krabičky a môžete ho mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 360 kJ / 1500 kcal
Tuky 2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 47 g
z toho cukry 5 g
Vláknina 19 g
Bielkoviny 25 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: