Jahody lyofilizované (mrazom sušené) lesné WILD

€6,23 €5,19 bez DPH

Zvoľte variant

Je to červené, chrumkavé, sladké a vonia to ako leto, čo to je? To sme predsa my, tvoje jahody vysušené mrazom! Už po nás nemusíš chodiť do lesa, skoč rovno do Světa plodů!

          • 100% mrazom sušené ovocie
          • poctivá chuť lesných jahôd bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachová živiny a farbu

Detailné informácie

12g
Vypredané
€6,23
€5,19 bez DPH

Podrobný popis

Jahody lyofilizované (mrazom sušené) lesné WILD

Informácie a výživové hodnoty

Tie pravé lesné jahôdky, ktorých sladkosť omámi každého z nás. Odteraz na ne nemusíte čakať do leta, ale môžete si ich jedinečnú chuť užiť kedykoľvek počas roka. Stačí jedno chrumknutie a verte, že sa vám o nich bude aj zdať. Ozdobte nimi tortu, prihoďte si ich do rannej kaše, jednoducho experimentujte ľubovoľne a bez obáv, pretože s týmito jahodami žiadna chyba nehrozí.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. jahody patria medzi ovocie s najnižším obsahom kalórií
  2. zlepšujú prúdenie krvi v artériách
  3. príjemná chrumkavá konzistencia
  4. pred zmrazením starostlivo dozreté
  5. skladujú sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% jahody
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 12 g
Úprava celé jahody
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do limonád a drinkov

 

Tip

Ak máte chuť si pridať jahody do smoothies, alebo zmrzliny, máme aj prášok!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 371 kJ / 1552 kcal
Tuky 5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 63 g
z toho cukry 63 g
Vláknina 20 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: