Jahody lyofilizované (mrazom sušené) plátky

od €6,43 od €5,36 bez DPH

Zvoľte variant

Je to červené, chrumkavé, sladké a vonia to ako leto, čo to je? To sme my, Tvoje jahody vysušené mrazom! A v zime už chodiť ku dvanástim mesiačikom fakt nemusíš, skoč rovno do Světa Plodů!

Detailné informácie

100g
Skladom
€6,43
€5,36 bez DPH
300g (3x100g)
Skladom
€17,35
€14,46 bez DPH
500g
Skladom
€30,12
€25,10 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladom
€81,33
€67,78 bez DPH
6kg (karton)
Skladom
€291,39
€242,83 bez DPH

Podrobný popis

Jahody lyofilizované (mrazom sušené) plátky

Informácie a výživové hodnoty

V dnešnej dobe je ťažké nájsť tie správne chutné jahody. Veru, bola to fuška aj pre nášho nákupcu, ale predsa sa mu podarilo nájsť to, čo hľadal. Práve pre Vás, si nechávame dovážať jahody až z Egypta. Vďaka teplému počasiu, správnemu zavlažovaniu a bez použitia steroidov, chutia naše ako zo záhradky našich babičiek. Špeciálnou technológiou sú tieto jahody šetrne sušené mrazom, no ich chuť, vôňa a nutričné látky v nich ostali a tak vyzerajú ako čerstvé, akurát sú bez vody a príjemne chrumkajú.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. živiny sú zachované
  2. pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. príjemná chrumkavá konzistencia
  4. pred zmrazením boli starostlivo dozreté, takže chutia ako domáce
  5. skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% jahody
Krajina pôvodu Egypt
Trvanlivosť min. 3-18 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava plátky
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Oceňujem najmä kvalitu jahôd pred ich usušením. Ak by boli jahody pred sušením nahnité alebo naopak nedozreté, prejavilo by sa to na kvalite výsledného produktu."
 
"Nakupujem jahody, ktoré buď dozreli v rovnakej krajine, v ktorej ich taktiež usušia alebo putujú do Európy v zmrazenom stave, aby po ceste nedochádzalo k ich kazeniu. Sušenie mrazom potom prebieha v osvedčenej prevádzkarni v Nemecku."

 

Ako sa jahody sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa jahody varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr džem, ako plátky lyofilizovaných jahôd.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do poliev či zmrzliny

 

Tip

Ak máte chuť si pridať jahody do smoothies, alebo zmrzliny, nechali sme ich pre Vás pomlieť na prášok!

 

Makroživiny
Výživové údaje na 100 g 
Energia 1359 kJ / 323 kcal
Tuky 3,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,36 g
Sacharidy 52,6 g
z toho cukry 52,6 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 7,9 g
Soľ 0,01 g
Mikroživiny
Výživové údaje na 100 g
Vápnik 14 mg
Železo 0,8 mg
Horčík 0 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 148 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 38,6 mg
   

 

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
ZK Avatar autora | 24.2.2020
Práve teraz v zime mi veľmi chýbali jahody, ktoré cez leto máme denne z babkinej záhrady, tak som sa snažila nájsť nejakú náhradu a tieto jahody mi veľmi zachutili. Najlepšie je, keď si ich dám do jogurtu večer a ráno to potom zjem. Tie jahody nasiaknu späť vodu a chutia skoro jak tie od babičky.