Jahody lyofilizované (mrazom sušené) plátky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Jahody lyofilizované (mrazom sušené) plátky
Informácie a výživové hodnoty
V dnešnej dobe je ťažké nájsť tie správne chutné jahody. Veru, bola to fuška aj pre nášho nákupcu, ale predsa sa mu podarilo nájsť to, čo hľadal. Priamo pre vás si nechávame dovážať jahody až z Egypta. Vďaka teplému počasiu, správnemu zavlažovaniu a bez použitia steroidov chutia naše jahody ako zo záhradky našich babičiek. Špeciálnou technológiou sú tieto jahody šetrne sušené mrazom, no ich chuť, vôňa a nutričné látky v nich ostali. Vďaka tomu chutia ako čerstvé, akurát sú bez vody a príjemne chrumkajú.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny sú zachované.
- Prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
- Príjemná chrumkavá konzistencia.
- Pred zmrazením boli starostlivo dozreté, takže chutia ako domáce.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Zloženie | 100% jahody |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Egypt |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | plátky jahôd |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
„Oceňujem najmä kvalitu jahôd pred ich usušením. Ak by boli jahody pred sušením nahnité alebo naopak nedozreté, prejavilo by sa to na kvalite výsledného produktu."
Ako sa jahody sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa jahody varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky jahôd.
Tip
Ak máte chuť si pridať jahody do smoothies, alebo zmrzliny, nechali sme ich pre vás pomlieť na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1359 kJ / 323 kcal |
Tuky | 3,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,36 g |
Sacharidy | 52,6 g |
z toho cukry | 52,6 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 7,9 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 14 mg |
Železo | 0,8 mg |
Draslík | 148 mg |
Vitamín C | 38,6 mg |
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.