🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0112

Jalapeño papričky lyofilizované

Vodu zo mňa vycucali, chuť a vôňu zanechali! Chutím stále rovnako a tiež rovnako pálim! Tak ma rýchlo vyskúšaj a vrhni sa na experimentovanie. Ale pozor, bude to ostré!

  • pálí viac ako čerstvá
  • chrumkavá textúra
  • RAW

Vyberte balenie

Vaša cena

9,62 €

Tovar môžete mať už 2. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

123 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 2. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 2. 6.
PPL - Slovensko 5,22 € 2. 6.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 2. 6.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 2. 6.

Jalapeño papričky lyofilizované

Informácie o produkte

Ak ste fanúšikmi štipľavých jedál, tieto papričky čakajú len na vás. Jalapeňo sme usušili mrazom, čo prinieslo mnoho výhod. Zbavili sme ich nadbytočnej vody, zastavili procesy zrenia a všetky živiny, vône a farba zostali nedotknuté. Tým, že sme ich zbavili všetkej vody, sa štipľavosť papričky výrazne zvýšila, pretože je viac koncentrovaná. V kuchyni ju môžete využiť rovnako ako čerstvú, a pretože má príjemne chrumkavú konzistenciu, môžete si ju rozdrviť na prášok a použiť ju ako korenie do polievok či omáčok. Pálivosť papričiek spôsobuje kapsaicín, ktorý môže pôsobiť protizápalovo, zrýchľovať metabolizmus, potláčať chuť do jedla a pomáhať redukovať hmotnosť.

TOP informácie o papričkách

  1. Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
  2. Pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok.
  3. Prirodzene nachádzajúci kapsaicín má významné zdravotné účinky a je zodpovedný za štipľavú chuť.
  4. Kapsaicín pôsobí antioxidačne, protizápalovo a urýchľuje metabolizmus, znižuje chuť do jedla.
  5. Okrem iného sú jalapeňo papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerálne látky a vlákninu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžeme mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa jalapeňo suší mrazom?

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Tomáš Hofman

Ako sa papričky sušia mrazom?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

22.03.21 | 8414× prečítané | 5 minút

Lyofilizácia

Lyofilizácia

15.12.20 | 8922× prečítané | 4 minúty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie jalapeño lyofilizované
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Česká republika
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava kolečka
  • Typ sušenia mrazem ve vakuu
  • Surovina Jalapeño
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2100 kJ / 502 kcal
  • Tuky 2,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy 89 g
  • z toho cukry 57 g
  • Bielkoviny 22 g
  • Soľ 0,22 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Jalapeño papričky lyofilizované

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?