Jalapeno papričky lyofilizované

€9,13 €7,61 bez DPH

Zvoľte variant

Vodu zo mňa vycucali, chuť a vôňu zanechali! Chutím stále rovnako a tiež rovnako pálim! Tak ma rýchlo vyskúšaj a vrhni sa na experimentovanie. Určite Ťa príjemne a štipľavo prekvapím!

          • štípem rovnako ako moja čerstvá verzia
          • RAW produkt a 100% mrazom sušená zelenina
          • ľahko sa skladuje (izbová teplota, v suchu, bez prístupu kyslíka)

Detailné informácie

10g
Vypredané
€9,13
€7,61 bez DPH

Podrobný popis

Jalapeño papričky lyofilizované

Informácie a výživové hodnoty

Ste fanúšikom štipľavého jedla? Tak ste tu správne. Papričky sme vysušili mrazom, čo prinieslo mnoho výhod. Zbavili sme sa nadbytočnej vody, zastavili procesy dozrievania a všetky živiny, vôňa a farba zostali nedotknuté. Tým, že sme sa zbavili všetkej vody sa štipľavosť papričky výrazne zvýšila, keďže je viac koncentrovaná. V kuchyni ju môžete využiť rovnako, ako čerstvú a keďže má príjemne chrumkavú konzistenciu, môžete si ju rozdrviť na prášok a použiť ju ako korenie do polievok či omáčok. Štipľavosť papričiek spôsobuje kapsaicín, ktorý pôsobí protizápalovo, zrýchľuje metabolizmus, potláča chuť do jedla a pomáha redukovať hmotnosť.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
  2. Pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok.
  3. Prirodzene nachádzajúci kapsaicín má významné zdravotné účinky a je zodpovedný za štipľavú chuť.
  4. Kapsaicín pôsobí antioxidačne, protizápalovo a urýchľuje metabolizmus, znižuje chuť do jedla.
  5. Okrem iného sú jalapeňo papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerálne látky a vlákninu.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% jalapeňo
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 3–⁠8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kolieska
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžeme mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa jalapeňo suší mrazom?

Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Tip

Jalapeňo nie je jediná zelenina, ktorú sme pre vás nechali lyofilizovať. Čo tak skúsiť plátky cesnaku, alebo brokolicu

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Horčík  mg
Selén  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: