Jalapeňo papričky lyofilizované (mrazom sušené)

€8,53 €7,11 bez DPH

Zvoľte variant

Síce vodu zo mňa vycucali, no moju chuť, farbu a vôňu mi zanechali! Chutím stále rovnako a taktiež rovnako pálim! Tak si ma kľudne vyskúšaj a experimentuj so mnou. Určite Ťa príjemne pálivo prekvapím!

          • pálim rovnako, ako moja čerstvá verzia
          • RAW vegan produkt a 100% mrazom sušená zelenina
          • ľahko sa skladuje (izbová teplota, v suchu, bez prístupu kyslíka)

Detailné informácie

10g
Skladom
€8,53
€7,11 bez DPH

Podrobný popis

Jalapeňo papričky lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Ste fanúšikom štipľavého jedla? Tak ste tu správne. Papričky sme vysušili mrazom, čo prinieslo mnoho výhod. Zbavili sme sa nadbytočnej vody, zastavili procesy dozrievania a všetky živiny, vôňa a farba zostali nedotknuté. Tým, že sme sa zbavili všetkej vody sa štipľavosť papričky výrazne zvýšila, keďže je viac koncentrovaná. V kuchyni ju môžete využiť rovnako, ako čerstvú a keďže má príjemne chrumkavú konzistenciu, môžete si ju rozdrviť na prášok a použiť ju ako korenie do polievok či omáčok. Štipľavosť papričiek spôsobuje kapsaicín, ktorý pôsobí protizápalovo, zrýchľuje metabolizmus, potláča chuť do jedla a pomáha redukovať hmotnosť.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok
  3. prirodzene nachádzajúci kapsaicín má významné zdravotné účinky ale taktiež je zodpovedný za štipľavú chuť
  4. kapsaicín pôsobí antioxidačne, protizápalovo a taktiež urýchľuje metabolizmus, znižuje chuť do jedla 
  5. okrem iného sú jalapeňo papričky bohaté na vitamíny B6, C, minerálne látky a vlákninu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% jalapeňo
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kolečka
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa jalapeňo suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa papričky varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr zapekanina, ako lyofilizované plátky jalapeňo.

 

Použitie

  • ako zdravá pochúťka
  • na ochutenie mäsa
  • do omáčiek
  • do dresingov
  • všeobecne ako korenie

 

Tip

Jalapeňo nie je jediná zelenina, ktorú sme pre Vás nechali zlyofilizovať. Čo tak skúsiť plátky cesnaku, alebo brokolicu

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Horčík  mg
Selén  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: