Kakaový prášok hnedý Van Houten

€15,41 €12,84 bez DPH

Zvoľte variant

Pochádzam z neďalekého Holandska a prichádzam v mieri. Budem rád ak ma použiješ napríklad do pečenia či zdobenia koláčikov. Výborný som aj v teplom mlieku s troškou škorice. 

          • vysoký obsah kakaového masla
          • plné antioxidantov
          • bez pridaného cukru - pravá príchuť kakaa

Detailné informácie

1kg
Skladom
€15,41
€12,84 bez DPH

Podrobný popis

Kakaový prášok hnedý Van Houten (Rich Deep Brown)

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám kakaový prášok, ktorý sa spracováva v Holandsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena. Ten v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa. Má kakaovú príchuť a vysoký obsah kakaového masla zaručí zamatový pocit v ústach. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Tmavo hnedá farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov
  2. 100% kakaový prášok z kvalitných bôbov
  3. výborný antioxidant
  4. 52 - 56% obsah kakaového masla
  5. protizápalové účinky

 

Základná špecifikácia
Zloženie kakaová hmota, regulátor kyslosti
Krajina pôvodu Holandsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90 - 100°C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok

 

Použitie

  • horká čokoláda a iné nápoje
  • do krémov, plniek, poliev
  • príprava zmrzlin, sorbetov
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do smoothie, jogurtov či kaší

 

Tip

Vyskúšajte vo Vašej kuchyni aj kakaové maslo či drvené kakaové bôby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2510,4 kJ / 600 kcal
Tuky 54 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 5 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 12 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Meď  mg
Draslík  mg
Zinok  mg
Sodík 200 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: