Kakaová hmota zlomky z PERU

od €10,24 od €8,53 bez DPH

Zvoľte variant

Hovorí sa, že čím viac %, tým zdravšia. A ja mám rovno 100%, takže som najzdravšia horká čokoláda, bez cukru a iných aditív. Ako vidíš, potrpím si na kvalite, takže mám v sebe iba kakaové boby z Peru!

          • skvelý antioxidant s protizápalovými účinkami
          • 100% kakaová hmota bez cukru a iných aditív
          • znižuje vysoký krvný tlak

Detailné informácie

500g
Skladom
€10,24
€8,53 bez DPH
3kg (6x500g)
Skladom
€53,93
€44,94 bez DPH

Podrobný popis

Kakaová hmota zlomky z PERU

Informácie a výživové hodnoty 

Máte radi horké čokolády? Tak sme pre Vás prichystali nie 50, 60 či 70 % čokoládu, ale rovných 100 %! Kakaová hmota je vlastne horká čokoláda, ktorá je vo svojej najčistejšej podobe a to bez prídavku cukru, dochucovadiel a iných aditív. Je vyrobená z kvalitných peruánských kakaových bôbov, ktoré majú silnú horkú chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantom a má protizápalová účinky. Môže sa používať priamo na konzumáciu, na pečenie ale i varenie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. 100 % horká čokoláda, bez cukru, dochucovadiel a iných aditív
  2. plný antioxidantov a polyfenolov
  3. pozitívne pôsobí na kardiovaskulárny systém, správnu reguláciu cholesterolu v krvi
  4. obsahuje serotonín, inak nazývaný aj hormón šťastia, ktorý má príjemne ukľudňujúci efekt
  5. vzniká sušením, mletím kakaových bôbov

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kakaová hmota (obsah tuku 56%)
Krajina pôvodu Peru
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie hliníková vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava nešpecifikované
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda Criollo

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby? 

V plode kakaovníka sa nachádzajú usporiadané boby v 5 radoch s 20-50 menšími bôbmi. Plody pripravené na žatvu majú červenú alebo žltú farbu. Žatva sa vykonáva dvakrát do roka a po zbere sa boby ručne vyluskujú. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú 2-7 dní pri teplote 38-50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzovaniu klíčenia semien, dochádza ku chemickým a biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť bobov a vzniká červenohnedá farba v dôsledku oxidácií trieslovín. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6-8 %. Sušia sa buď na slnku, alebo v sušiarňach. 

Následne sa boby pražia za teploty 130-150 °C po dobu 10-35 minút. Pražením získavajú bôby chcenú čokoládovú arómu a farbu. Pražením dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa alkalizujú uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností a tmavšie sfarbenie a taktiež sa lepšie získava kakaové maslo. Následne sa bôby drtia a oddeľujú sa slupky a klíčky. Takéto boby sú pripravené na ďalší proces, z ktorých získavame iné kakaové produkty, ako sú napríklad kakaová hmota, máslo, prášok alebo čokoláda.

Pre vznik kakaovej hmoty pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde okrem mletia sa zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá hmota. Takáto kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolád. Taktiež to môžeme nazvať ako 100% horká čokoláda bez pridaného cukru.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • na výrobu čokolád
  • na pečenie či varenie
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do cereálií, miešaných nápojov

 

Tip

Máte radi výzvy a chceli by ste skúsiť niečo extra? Čo tak RAW kakaové bôby, z ktorých sa získava kakaová hmota? 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty (po dehydrátacií) na 100 g
Energia 2748 kJ / 656 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 36,2 g
Sacharidy 25,2 g
z toho cukry <0,7 g
Vláknina 15 g
Bielkoviny 13,7 g
Soľ 0,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: