🍍 20 % na LYO OVOCIE s kódom: CHRUMKNITO20 🥭

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0324

Kakaová hmota zlomky

Hovorí sa, že čím viac %, tým zdravšia. A ja mám rovno 100 %, takže som najzdravšia horká čokoláda, bez cukru a iných aditív. Ako vidíš, potrpím si na kvalite, mám v sebe totiž jedine kakaové bôby z Peru!

  • skvelý antioxidant s protizápalovými účinkami
  • 100% kakaová hmota bez cukru a iných aditív
  • znižuje vysoký krvný tlak

Vyberte balenie

Vaša cena

22,83 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

vypredané

SPS - balíkovo 3,49 €
SPS - Express One Slovakia 4,49 €
Packeta - výdajné miesta 2,99 €
Packeta - dodanie na adresu 4,49 €

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Kakaová hmota zlomky

Informácie o produkte

Máte radi horké čokolády? Tak sme pre vás prichystali nie 50, 60 či 70 % čokoládu, ale rovných 100 %! Kakaová hmota je vlastne horká čokoláda, ktorá je vo svojej najčistejšej podobe a to bez prídavku cukru, dochucovadiel a iných aditív. Je vyrobená z kvalitných peruánských kakaových bôbov, ktoré majú silnú horkú chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantom a má protizápalová účinky. Môže sa používať priamo na konzumáciu, na pečenie ale i varenie.

TOP informácie o kakaovej hmote

  1. 100% horká čokoláda, bez cukru, dochucovadiel a iných aditív.
  2. Plný antioxidantov a polyfenolov.
  3. Pozitívne pôsobí na kardiovaskulárny systém, správnu reguláciu cholesterolu v krvi.
  4. Obsahuje serotonín, inak nazývaný aj hormón šťastia, ktorý má príjemný ukľudňujúci účinok.
  5. Vzniká sušením, mletím kakaových bôbov.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode kakaovníka sa nachádzajú usporiadané bôby v 5 radoch s 20–50 menšími bôbmi. Plody pripravené na žatvu majú červenú alebo žltú farbu. Žatva sa vykonáva dvakrát do roka a po zbere sa bôby ručne vyluskujú. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú 2–7 dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzovaniu klíčenia semien, dochádza ku chemickým a biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácií trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach. 

Následne sa bôby ďalej zpracovávajú alebo praži za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minút. Pražením získavajú bôby chcenú čokoládovú arómu a farbu. Pražením taktiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa alkalizujú (odkysľujú) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností a tmavšie sfarbenie a taktiež sa lepšie získava kakaové maslo. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rozličných kakaových produktov

Pre vznik kakaovej hmoty sa bôby dostávajú na mleciu linku, kde sa lisujú a transformujú do hnedej polotekutej hmoty. Takáto kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolád. Takto spracovanú hmotu však taktiež môžeme nazvať 100% horkou čokoládou bez pridaného cukru.

Zaujímavosti a recepty

Desiatový seriál: Energia do hôr

Desiatový seriál: Energia do hôr

04.01.24 | 9250× prečítané | 4 minúty

Objavte blahodárne účinky kakaa, ktoré poznali už starí Aztékovia
Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
dagmar
8.6.2019

Recenzie návštevníka

Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.

Pôvodne vložené k Kakaové maslo zlomky

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota zlomky
  • Surovina Maslo a hmota
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pre diabetikov, LCHF
  • Spracovanie Zlomky
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Peru
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Úprava nepravidelné kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2748 kJ / 656 kcal
  • Tuky 56 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 36 g
  • Sacharidy 25 g
  • z toho cukry 0,7 g
  • Vláknina 15 g
  • Bielkoviny 14 g
  • Soľ 0,15 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (1 hodnotenie) Aritmetický priemer z 1 udeleného hodnotenia.
dagmar
8.6.2019

Recenzie návštevníka

Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.

Pôvodne vložené k Kakaové maslo zlomky

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?