11.10.24 | 21040× prečítané | 2 minúty
Kakaová hmota zlomky
Hovorí sa, že čím viac %, tým zdravšia. A ja mám rovno 100 %, takže som najzdravšia horká čokoláda, bez cukru a iných aditív. Ako vidíš, potrpím si na kvalite, mám v sebe totiž jedine kakaové bôby z Peru!
- skvelý antioxidant s protizápalovými účinkami
- 100% kakaová hmota bez cukru a iných aditív
- znižuje vysoký krvný tlak
Kakaová hmota zlomky
Informácie o produkte
Máte radi horké čokolády? Tak sme pre vás prichystali nie 50, 60 či 70 % čokoládu, ale rovných 100 %! Kakaová hmota je vlastne horká čokoláda, ktorá je vo svojej najčistejšej podobe a to bez prídavku cukru, dochucovadiel a iných aditív. Je vyrobená z kvalitných peruánských kakaových bôbov, ktoré majú silnú horkú chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantom a má protizápalová účinky. Môže sa používať priamo na konzumáciu, na pečenie ale i varenie.
TOP informácie o kakaovej hmote
- 100% horká čokoláda, bez cukru, dochucovadiel a iných aditív.
- Plný antioxidantov a polyfenolov.
- Pozitívne pôsobí na kardiovaskulárny systém, správnu reguláciu cholesterolu v krvi.
- Obsahuje serotonín, inak nazývaný aj hormón šťastia, ktorý má príjemný ukľudňujúci účinok.
- Vzniká sušením, mletím kakaových bôbov.
Ako sa spracovávajú kakaové bôby?
V plode kakaovníka sa nachádzajú usporiadané bôby v 5 radoch s 20–50 menšími bôbmi. Plody pripravené na žatvu majú červenú alebo žltú farbu. Žatva sa vykonáva dvakrát do roka a po zbere sa bôby ručne vyluskujú. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú 2–7 dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzovaniu klíčenia semien, dochádza ku chemickým a biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácií trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.
Následne sa bôby ďalej zpracovávajú alebo praži za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minút. Pražením získavajú bôby chcenú čokoládovú arómu a farbu. Pražením taktiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa alkalizujú (odkysľujú) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností a tmavšie sfarbenie a taktiež sa lepšie získava kakaové maslo. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rozličných kakaových produktov.
Pre vznik kakaovej hmoty sa bôby dostávajú na mleciu linku, kde sa lisujú a transformujú do hnedej polotekutej hmoty. Takáto kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolád. Takto spracovanú hmotu však taktiež môžeme nazvať 100% horkou čokoládou bez pridaného cukru.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.
Pôvodne vložené k Kakaové maslo zlomky
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie kakaová hmota zlomky
- Surovina Maslo a hmota
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pre diabetikov, LCHF
- Spracovanie Zlomky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Peru
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava nepravidelné kúsky
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2748 kJ / 656 kcal
- Tuky 56 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 36 g
- Sacharidy 25 g
- z toho cukry 0,7 g
- Vláknina 15 g
- Bielkoviny 14 g
- Soľ 0,15 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.
Pôvodne vložené k Kakaové maslo zlomky