Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

-8%

Kakaová hmota zlomky

Hovorí sa, že čím viac %, tým zdravšia. A ja mám rovno 100 %, takže som najzdravšia horká čokoláda, bez cukru a iných aditív. Ako vidíš, potrpím si na kvalite, mám v sebe totiž jedine kakaové bôby z Peru!

  • skvelý antioxidant s protizápalovými účinkami
  • 100% kakaová hmota bez cukru a iných aditív
  • znižuje vysoký krvný tlak

Vyberte balenie

Vaša cena

20,15 €

Tovar môžete mať už 1. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

140 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 1. 12.
Zásielkovňa 3,50 € 1. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 1. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 1. 12.

Kakaová hmota zlomky

Informácie o produkte

Máte radi horké čokolády? Tak sme pre vás prichystali nie 50, 60 či 70 % čokoládu, ale rovných 100 %! Kakaová hmota je vlastne horká čokoláda, ktorá je vo svojej najčistejšej podobe a to bez prídavku cukru, dochucovadiel a iných aditív. Je vyrobená z kvalitných peruánských kakaových bôbov, ktoré majú silnú horkú chuť. Kakaová hmota je výborným antioxidantom a má protizápalová účinky. Môže sa používať priamo na konzumáciu, na pečenie ale i varenie.

TOP informácie o kakaovej hmote

  1. 100% horká čokoláda, bez cukru, dochucovadiel a iných aditív.
  2. Plný antioxidantov a polyfenolov.
  3. Pozitívne pôsobí na kardiovaskulárny systém, správnu reguláciu cholesterolu v krvi.
  4. Obsahuje serotonín, inak nazývaný aj hormón šťastia, ktorý má príjemný ukľudňujúci účinok.
  5. Vzniká sušením, mletím kakaových bôbov.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode kakaovníka sa nachádzajú usporiadané bôby v 5 radoch s 20–50 menšími bôbmi. Plody pripravené na žatvu majú červenú alebo žltú farbu. Žatva sa vykonáva dvakrát do roka a po zbere sa bôby ručne vyluskujú. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú 2–7 dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzovaniu klíčenia semien, dochádza ku chemickým a biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácií trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach. 

Následne sa bôby ďalej zpracovávajú alebo praži za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minút. Pražením získavajú bôby chcenú čokoládovú arómu a farbu. Pražením taktiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa alkalizujú (odkysľujú) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností a tmavšie sfarbenie a taktiež sa lepšie získava kakaové maslo. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rozličných kakaových produktov

Pre vznik kakaovej hmoty sa bôby dostávajú na mleciu linku, kde sa lisujú a transformujú do hnedej polotekutej hmoty. Takáto kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolád. Takto spracovanú hmotu však taktiež môžeme nazvať 100% horkou čokoládou bez pridaného cukru.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 686× prečítané | 6 minút

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 613× prečítané | 5 minút

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaová hmota BIO zlomky
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Peru
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava nepravidelné kousky
  • Dieta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov
  • Surovina Maslo a hmota
  • Spracovanie Zlomky
  • Chuť Horká
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2748 kJ / 656 kcal
  • Tuky 56 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 36 g
  • Sacharidy 25 g
  • z toho cukry 0,7 g
  • Vláknina 15 g
  • Bielkoviny 14 g
  • Soľ 0,15 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik Vápník;
  • Železo Železo;
  • Horčík Hořčík;
  • Draslík Draslík;
  • Meď Měď;
  • Sodík Sodík;
  • Vitamín C Vitamín C;
  • Fosfor Fosfor;
  • Zinok Zinek;
  • Vitamín B6 Vitamín B6;
  • Selén Selen;

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaová hmota zlomky

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?