Kakaové maslo zlomky z PERU

od €10,05 od €8,38 bez DPH

Zvoľte variant

Pridaj si ma do torty, alebo si vyrob domácu mliečnu či bielu čokoládu. Určite neoľutuješ. Som všestranným pomocníkom pri pečení a varení, ktorý si ľahko zamiluješ. 

          • 100% kakaové maslo
          • ľahko rozpustné
          • nerafinované - plné antioxidantov, vitamínov a minerálov

Detailné informácie

500g
Skladom
€10,05
€8,38 bez DPH
3kg (6x500g)
Skladom
€52,68
€43,90 bez DPH

Podrobný popis

Kakaové maslo zlomky z PERU

Informácie a výživové hodnoty 

Potrebujete pomocníka do kuchyne? Obsah tukov a kalórii je pri kakaovom masle oveľa nižší ako pri ostatných používaných kuchynských tukoch. Medzi najväčšie výhody patrí to, že neprebíja chute ostatných ingrediencií, dokonca im pomáha vyniknúť. Neobsahuje ani žiadny cholesterol.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. bohaté na nenasýtené a nasýtené mastné kyseliny
  2. 100% kakaové maslo bez pridaných aditív
  3. obsahuje tokoferoly, antioxidant, ktorý zabraňuje žlknutiu tukov
  4. kyseliny palmitová, stearová, olejová a linolenová
  5. nerafinované - zachováva si maximum vitamínov, minerálov a fytonutrientov

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kakaové maslo
Krajina pôvodu Peru
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakaové maslo?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vznika červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde okrem mletia sa zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90-100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny.

 

Použitie

  • zdravší tuk
  • do krémov
  • príprava zmrzliny
  • príprava dezertov
  • na polevy

 

Tip

Do Vašej kuchyne sa bude hodiť určite aj kakaový BIO prášok.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 3750 kJ / 896 kcal
Tuky 99 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 65 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: