Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 32279× prečítané
🚀 15 % úúplne na všetko! 🤩 S kódom: CHCEM15 + DOPRAVA len za 1,8 €. 🚚
Pridaj si ma do torty, alebo si vyrob domácu mliečnu, či bielu čokoládu. Určite neoľutuješ. Som všestranným pomocníkom pri pečení a varení, ktorý si ľahko zamiluješ.
Potrebujete pomocníka do kuchyne? Obsah tukov a kalórii je pri kakaovom masle oveľa nižší, ako pri ostatných používaných kuchynských tukoch. Medzi najväčšie výhody patrí to, že neprebíja chute ostatných ingrediencií, dokonca im pomáha vyniknúť.
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde okrem mletia sa zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny.
Recenzie návštevníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.
Recenzie návštevníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.