Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kakaový prášok BIO

Som 100% kakaový. Budem rád, keď ma zaleješ teplým mliekom, pridáš ma do koláčikov, alebo mnou posypeš napríklad zmrzlinový pohár. Urobí ma to šťastným rovnako ako Teba.

  • BIO a RAW produkt
  • upokojuje organizmus, obsahuje antioxidanty
  • 100% nepražené pomleté kakaové bôby z Ekvádoru

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
11,45 € / ks
2 ks
-5%
11,45 € / ks
3 ks
-10%
11,45 € / ks

Vaša cena

11,45 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

84 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Kakaový prášok BIO

Informácie o produkte

Prinášame Vám kakaový prášok, namletý z RAW nepražených kakaových bôbov, ktoré sú dovážané až z Ekvádoru. Pri spracovaní nebol použitý ani proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok si zachoval všetky živiny a pravú kyselkavú chuť kakaa. To, že je prášok v RAW kvalite má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. 

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao, latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. Je to 100% kakaový prášok z nepražených bôbov.
  3. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Kvalitné kakaové bôby z Ekvádoru.
  5. Kakao je v RAW kvalite.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100°C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok. 

Zaujímavosti a recepty

Biohacking alebo človeče vylepši sa

Biohacking alebo človeče vylepši sa

24.06.21 | 232× prečítané | 8 minut

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 313× prečítané | 6 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaový prášek z nepražených kakaových bobů BIO
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Keto, RAW, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov
  • Surovina Kakao
  • Spracovanie Nealkalizované
  • Chuť Kyslá
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1450 kJ / 349 kcal
  • Tuky 13,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 7,86 g
  • Sacharidy 14,6 g
  • z toho cukry 0,45 g
  • Vláknina 37,2 g
  • Bielkoviny 24,65 g
  • Soľ 0,047 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaový prášok BIO

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?