Zimný VÝPREDAJ stále beží. 💥 Ulovte ZĽAVY až 30 % 💥

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0504

Kakaový prášok červený Van Houten

Strýko Van Houten si z výletu v Afrike doviezol božské kakaové bôby Cameroon a vyrobil ma, ten najkrajší kakaový prášok! Krv, pot a slzy sme ho stáli, ale vďaka tomu si našu jemne údenú chuť a vôňu môžeš užiť aj Ty!

  • obsahuje kakaové maslo, bohaté na antioxidanty
  • 100% pomleté kakaové bôby so silnou kakaovou príchuťou
  • presne to kakao, ktoré si hľadal na slávnu red velvet tortu!

Vyberte balenie

Vaša cena

14,93 €

Tovar môžete mať už 15. 2.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

4 ks skladom

SPS - Parcel Shop 3,78 € 15. 2.
PPL - Slovensko 4,96 € 15. 2.
Zásielkovňa 3,47 € 15. 2.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 15. 2.

Kakaový prášok červený Van Houten (robust red cameroon)

Informácie o produkte

Prinášame vám kakaový prášok namletý z kakaových bôbov, ktoré pochádzajú z afrického štátu Kamerun. Ďalej sa prášok spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena, ktorý v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa, iba príjemne horkú so štipkou údeného podtónu. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Tmavá červená farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao, latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. 100% kakaový prášok z kamerúnskych bôbov.
  3. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Obsahuje 20–22% kakaového masla.
  5. Bol vyrobený špeciálnou technológiou vo Francúzsku.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky se sbírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují) aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100°C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek. 

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 5707× prečítané | 6 minút

Oriešková torta

Oriešková torta

01.06.21 | 6819× prečítané

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaový prášok Cameroon, regulátor kyslosti uhličitan draselný
  • Surovina Kakao
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Spracovanie Alkalizované
  • Chuť Horká
  • Farba Červená
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
  • Krajina pôvodu Francúzsko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie plastové vrecko
  • Úprava prášok
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1548 kJ / 370 kcal
  • Tuky 21 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 12,6 g
  • Sacharidy 8,9 g
  • z toho cukry 0,4 g
  • Vláknina 29,9 g
  • Bielkoviny 19,4 g
  • Soľ 0,04 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 3 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?