Kakaový prášok červený Van Houten

€8,71 €7,26 bez DPH

Zvoľte variant

Strýko Van Houten si z výletu doviezol božské kakaové bôby Cameroon a vyrobil ma, ten najkrajší kakaový prášok! Krv, pot a slzy sme ho stáli, ale vďaka tomu si našu jemne údenú chuť a vôňu môžeš užiť aj Ty!

          • obsahuje kakaové maslo, bohaté na antioxidanty
          • 100% pomleté kakaové bôby so silnou kakaovou príchuťou
          • presne to kakao, ktoré si hľadal na slávnu red velvet tortu!

Detailné informácie

1kg
Skladom
€8,71
€7,26 bez DPH

Podrobný popis

Kakaový prášok červený Van Houten (Robust Red Cameroon)

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám kakaový prášok, namletý z kakaových bôbov, ktoré pochádzajú z Kamerunu. Ďalej sa prášok spracováva v Holandsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena, ktorý v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa, iba príjemne horkú so štipkou údeného podtónu. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, ako napríklad, že znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov,poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Tmavá červená farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov
  2. 100% kakaový prášok z kamerúnskych bôbov
  3. výborný antioxidant
  4. 20 - 22% kakaového masla
  5. protizápalové účinky

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kakaový prášok
Krajina pôvodu Holandsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vznika červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde okrem mletia sa zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90-100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Vzniknuté pokrutiny sa melú na kakaový prášok. 

 

Použitie

  • horká čokoláda a iné nápoje
  • do krémov, plniek, poliev
  • príprava zmrzlin, sorbetov
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do smoothie, jogurtov či kaší

 

Tip

Vyskúšajte vo Vašej kuchyni aj kakaové maslo či drtené kakaové bôby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1548 kJ / 370 kcal
Tuky 21 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 12,6 g
Sacharidy 8,9 g
z toho cukry 0,4 g
Vláknina 29,9 g
Bielkoviny 19,4 g
Soľ 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 135 mg
Železo 42 mg
Horčík 521 mg
Meď 3,81 mg
Draslík 4600 mg
Zinok 5,6 mg
Fosfor 636,1 mg
Sodík 16,6 mg
Vitamín B1 0,3 mg
Vitamín B2 0,3 mg
Vitamín B3 2,5 mg
Vitamín B5 1,4 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín E 0,9 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: