Kakaový prášok BIO

od €11,09 od €9,24 bez DPH

Zvoľte variant

Som 100% kakaový. Budem rád, keď ma zaleješ teplým mliekom, pridáš ma do koláčikov, alebo mnou posypeš napríklad zmrzlinový pohár. Urobí ma to šťastným rovnako ako Teba. 

          • BIO a RAW produkt
          • upokojuje organizmus, obsahuje antioxidanty
          • 100% nepražené pomleté kakaové bôby z Ekvádoru

Detailné informácie

500g
Skladom
€11,09
€9,24 bez DPH
1kg
Skladom
€19,41
€16,18 bez DPH

Podrobný popis

Kakaový prášok BIO

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám kakaový prášok, namletý z RAW nepražených kakaových bôbov, ktoré sú dovážané až z Ekvádoru. Pri spracovaní nebol použitý ani proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok si zachoval všetky živiny a pravú kyselkavú chuť kakaa. To, že je prášok v RAW kvalite má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov
  2. 100% kakaový prášok z nepražených bôbov
  3. výborný antioxidant
  4. kvalitné kakaové bôby z Ekvádoru
  5. RAW kvalita

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kakaový prášok
Krajina pôvodu Ekvádor
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie papierové vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90 - 100°C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok. 

 

Použitie

  • horúca čokoláda
  • do krémov
  • príprava zmrzliny
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do smoothie, jogurtov či kaší

 

Tip

Vyskúšajte vo Vašej kuchyni aj kakaové maslo či drvené kakaové bôby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1450 kJ / 349 kcal
Tuky 13,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 7,86 g
Sacharidy 14,6 g
z toho cukry 0,45 g
Vláknina 37,2 g
Bielkoviny 24,65 g
Soľ 0,05 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: