Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten

Dokonalý kuchynský pomocník sa hlási do služby. Pomôžem Ti pri príprave jedál i nápojov. Keď chceš len štipku horkosti kakaa, farbičku tak akurát, ale vône až po plafón, tak som tu pre Teba!

  • 100% kakaový prášok z kakaových bôbov
  • plný antioxidantov
  • nealkalizovaný prášok

Vyberte balenie

Vaša cena

10,23 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

76 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten (natural light brown)

Informácie o produkte

Prinášame Vám kakaový prášok, ktorý sa spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena. Ten v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Prášok neprešiel procesom alkalizácia, je preto viac horký a zachoval si krásnu svetlo hnedú farbu. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Hnedá prírodná farba sa vo vašich dobrotách nestratí.

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. 100% kakaový prášok.
  3. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového masla.
  5. Bol vyrobený špeciálnou technológiou vo Francúzsku.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok. 

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 377× prečítané | 6 minut

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 294× prečítané | 5 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Spracovanie Nealkalizované
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1313 kJ / 314 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 6,6 g
  • Sacharidy 10,8 g
  • z toho cukry 0,5 g
  • Vláknina 36 g
  • Bielkoviny 22,7 g
  • Soľ 0,05 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 125,6 mg
  • Železo 42 mg
  • Horčík 456,1 mg
  • Draslík 1500 mg
  • Sodík 18,9 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Fosfor 722,7 mg
  • Zinok 6,4 mg
  • Vitamín B6 0,2 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?