Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten

€9,63 €8,03 bez DPH

Zvoľte variant

Dokonalý kuchynský pomocník sa hlási do služby. Pomôžem Ti pri príprave jedál i nápojov. Keď chceš len štipku horkosti kakaa, farbičku tak akurát, ale vône až po plafón, tak si ma konečne našiel! 

          • 100% kakaový prášok z kakaových bôbov
          • plný antioxidantov
          • pravá holandská kvalita

Detailné informácie

1kg
Skladom
€9,63
€8,03 bez DPH

Podrobný popis

Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten (Natural Light Brown)

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám kakaový prášok, ktorý sa spracováva v Holandsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena. Ten v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa, naopak má jemnú kakaovú príchuť. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Hnedá prírodná farba sa vo Vašich dobrotách nestratí.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov
  2. 100% kakaový prášok 
  3. výborný antioxidant
  4. 10 - 12% kakaového masla
  5. protizápalové účinky

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kakaový prášok
Krajina pôvodu Holandsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90 - 100°C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok

 

Použitie

  • horká čokoláda a iné nápoje
  • do krémov, plniek, poliev
  • príprava zmrzlín, sorbetov
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do smoothie, jogurtov či kaší

 

Tip

Vyskúšajte vo Vašej kuchyni aj kakaové maslo či drvené kakaové bôby.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1313 kJ / 314 kcal
Tuky 11 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 6,6 g
Sacharidy 10,8 g
z toho cukry 0,5 g
Vláknina 36 g
Bielkoviny 45,4 g
Soľ 0,05 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 125,6 mg
Železo 42 mg
Horčík 456,1 mg
Meď 3,81 mg
Draslík 1500 mg
Zinok 6,4 mg
Fosfor 722,7 mg
Sodík 18,9 mg
Vitamín B1 0,4 mg
Vitamín B2 0,4 mg
Vitamín B3 2,9 mg
Vitamín B5 1,6 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín E 0,8 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: