⭐️ DOPRAVA ZADARMO ⭐️ – S 2 kusmi akýchkoľvek arašidov v cestíčku v košíku platíme poštovné my!

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0331

Kakaový prášok z Madagaskaru

Na svete sú len dva typy ľudí. Jeden typ si krupicovú kašu posype kakaovým práškom, a ten druhý si ju s kakaovým práškom vymieša. A vieš, čo majú tieto dva typy spoločné? No predsa mňa.

Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Supervýživa:

Kakaový prášok z Madagaskaru

Informácie o produkte

Prinášame Vám kakaový prášok, nealkalizovaný, s 18–20% obsahom kakaového masla. Pri spracovaní nebol použitý proces alkalizácie (odkyslenia), prášok si tak zachoval pravú kyselkavú chuť kakaa. Pochádza zo vzácneho prírodného kakaa pestovaného v dažďových pralesoch údolia rieky Sambirano na severozápade Madagaskaru. Má bohatú chuť s ovocnými tónmi a jemnou štruktúrou. Ideálny na pečenie. 

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao je latinský názov kakaovníku pravého.
  2. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  3. Veľmi výrazná chuť kakaových bôbov, horká, jemne kyselkavá.
  4. Z praženej a mletej nealkalizovanej organickej kakaovej hmoty.
  5. Kúpou podporujete lokálnych farmárov z Madagaskaru.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde okrem mletia sa zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Vzniknuté pokrutiny sa melú na kakaový prášok. 

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 4201× prečítané | 6 minút

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 5260× prečítané | 5 minút

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Kess
21.8.2021

Výborný RAW kakaový prášok

Peter
6.8.2021

Veľmi dobré.

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaový prášek; obsah kakaového másla 18–20 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Krajina pôvodu Madagaskar
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastový obal
  • Úprava nealkalizovaný prášek
  • Odroda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
  • Diéta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov
  • Surovina Kakao
  • Spracovanie Nealkalizované
  • Chuť Kyslá
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1655 kJ / 395 kcal
  • Tuky 19 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 11 g
  • Sacharidy 24 g
  • z toho cukry 1 g
  • Vláknina 30 g
  • Bielkoviny 25 g
  • Soľ 0,07 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (5 hodnotenie)
Kess
21.8.2021

Výborný RAW kakaový prášok

Peter
6.8.2021

Veľmi dobré.

Martina
2.7.2021

Ako pravé kakao, nielen prášok bez chuti

má príjemnú chuť

Alex
27.5.2021

Pre mňa je to najlepší kakaový prášok, ktorý viem kúpiť

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaový prášok z Madagaskaru

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?