Kakaový prášok z Madagaskaru

€24,35 €20,29 bez DPH

Zvoľte variant

Na svete sú len dva typy ľudí. Jeden typ si krupicovú kašu posype kakaovým práškom, a ten druhý si ju s kakaovým práškom vymieša. A vieš, čo majú tieto dva typy spoločné? No predsa mňa. 

Detailné informácie

1kg
Vypredané
€24,35
€20,29 bez DPH

Podrobný popis

Kakaový prášok z Madagaskaru

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám kakaový prášok, nealkalizovaný, s 1820% obsahom kakaového masla. Pri spracovaní nebol použitý proces alkalizácie (odkyslenia), prášok si tak zachoval pravú kyselkavú chuť kakaa. Pochádza zo vzácneho prírodného kakaa pestovaného v dažďových pralesoch údolia rieky Sambirano na severozápade Madagaskaru. Má bohatú chuť s ovocnými tónmi a jemnou štruktúrou. Ideálny na pečenie a cukrárstvo. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Theobrama cacao latinský názov kakaovníku pravého.
  2. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  3. Veľmi výrazná chuť kakaových bôbov, horká, jemne kyselkavá.
  4. Z praženej a mletej nealkalizovanej organickej kakaovej hmoty.
  5. Kúpou podporujete lokálnych farmárov z Madagaskaru.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kakaový prášok
Alergény  Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Madagaskar
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie sáčok
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda Criollo, Trinitario

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde okrem mletia sa zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Vzniknuté pokrutiny sa melú na kakaový prášok. 

 

Tip

Vyskúšajte aj čokolády z Madagaskaru, tú 100% alebo vegan s kešu mliekom.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2790 kJ / 395 kcal
Tuky 18,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 12 g
Sacharidy 24 g
z toho cukry 0,6 g
Vláknina 30 g
Bielkoviny 25 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík 30 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: